Πε. Αυγ 11th, 2022

Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη επισκέφτηκε το Δήμο Ερμιονίδας (φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Υφυπουργός, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου, όσον αφορά στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού, του ορεινού τουρισμού, των εναλλακτικών δραστηριοτήτων, του περιπατητικού, του ξενοδοχειακού, του συνεδριακού και του θαλάσσιου τουρισμού.

Δόθηκε έμφαση στις ειδικές μορφές τουρισμού, με στόχο τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Ερμιονίδας, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην ανάγκη εξειδικευμένων σεμιναρίων επιμόρφωσης για τους εργαζομένους και τους επιχειρηματίες του τουρισμού.

Συζήτηση έγινε και για την προώθηση νέων, ειδικών μορφών τουρισμού στην Ερμιονίδα, όπως του καταδυτικού τουρισμού, μετά και την πρόσφατη συγκρότηση του αρμόδιου συμβουλίου καταδυτικού τουρισμού, του οικοτουρισμού, καθώς και του γαστρονομικού και οινικού τουρισμού, ώστε να ανανεωθεί και να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν της πανέμορφης αυτής περιοχής.

Επιπλέον προγραμματίστηκε διημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στην Ερμιονίδα, παρουσία της Υφυπουργού, και θα κληθούν σ’ αυτή όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

Στην συνάντηση, εκτός του δημάρχου, παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Τουρισμού και πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, Αγγελική Λούμη και ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, Αριστείδης Μπίμπας.