Πα. Απρ 19th, 2024

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» μετά το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 49χρονου που εκδιώχθηκε χωρίς να τον δει γιατρός παρά το γεγονός πως έλεγε πως πονάει.

Την παραίτησή του είχε ζήτησε από χθες Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενώ χρέη διοικητή εκτελεί πλέον ο αναπληρωτής διοικητής. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο κ. Πλεύρης ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό από τον διοικητή.

Ο υπουργός Υγείας μετά την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνες διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ και ζήτησε την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν ο 49χρονος πήγε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε έμφραγμα αλλά τον έδιωξαν χωρίς να τον δει γιατρός.

Στο νοσοκομείο εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί ενώ η νοσοκόμα που μίλησε με τον 49χρονο δεν κάλεσε κανέναν γιατρό για να τον εξετάζει και τον έδιωξε επειδή το «Άγιος Ανδρέας» δεν εφημέρευε. Η οικογένεια του εκλιπόντος ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα.

Τι λέει η νοσοκόμα

Βαρύς φαίνεται πως θα πέσει ο πέλεκυς και στη νοσοκόμα που υποδέχθηκε τον άτυχο πατρινό, όταν έφθασε στο νοσοκομείο. Θυμίζουμε πως όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του, όταν ο άνδρας έφθασε στο νοσηλευτήριο, που δεν εφημέρευε, αλλά αποφάσισε να ζητήσει εκεί βοήθεια καθώς διέμενε στην ευρύτερη περιοχή, η νοσοκόμα στα ΤΕΠ δεν κάλεσε γιατρό να τον εξετάσει, απλά του είπε να μεταβεί στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου είχε εφημερία για να τον δει γιατρός.

Η ίδια σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχεται πως δεν έκανε σωστή εκτίμηση της κρισιμότητας του περιστατικού, καθώς ο 49χρονος έφθασε στα ΤΕΠ με τα πόδια και όπως είπε τον είχε δει γιατρός την ίδια ημέρα και είχε διαγνώσει ψύξη.

www.newsit.gr ΕΡΤ