Πα. Ιούν 14th, 2024

Ιατροδικαστής Λέων για υπόθεση Πάτρας: Εγκληματική ενέργεια και ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το πανελλήνιο συνεχίζει να παρακολουθεί σοκαρισμένο την υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα. Για το θέμα μίλησε, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια» αναφερόμενος στον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας και εξηγεί:

«Είχαμε δύο πρώτες εκθέσεις, οι οποίες παραμένουν ως έχουν, οι οποίες δίνουν παθολογικά αίτια θανάτου. Η πρώτη δίνει την ηπατική ανεπάρκεια και η δεύτερη αγενεσία της καρδιάς του φλεβόκομβου και του κολποκοιλιακού κόμβου και ουσιαστικά δίνουν και το πνευμονικό οίδημα, δηλαδή παθολογικά αίτια. Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν παθολογικά αίτια με έγκλημα δεν μπορεί να συμβαδίσoυν. Για αυτό ακριβώς γίνονται οι επαναξιολογήσεις από τους συναδέλφους. Ουσιαστικά εδώ θα ανατραπούν αυτές οι αιτίες θανάτου και μόνο έτσι θα μπορούμε να οδηγηθούμε στο ορθό, γιατί αλλιώς ξαναλέω με αυτά τα παθολογικά αίτια που υπάρχουν προφανώς και δεν μπορούμε να συζητάμε τίποτα περαιτέρω».

Τέλος, ο κ. Λέων παραδέχτηκε ότι έχουν υπάρξει σφάλματα και αστοχίες τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο και σε επίπεδο διαδικασιών.

«Χαρακτηριστικά σας λέω ότι έχουμε δύο παιδάκια, τα εξετάζουν δύο ιατροδικαστές, για το ένα παιδάκι, κρίνει η ιατροδικαστής, ότι πρέπει να λάβουμε και εγκέφαλο και να το στείλουμε για ιστολογικές εξετάσεις, να το δούμε στο μικροσκόπιο, στο άλλο παιδάκι η ιατροδικαστής κρίνει ότι δεν χρειάζεται μια τέτοια ενέργεια. Υπάρχουν αστοχίες και για αυτό φτάσαμε σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει» καταλήγει.

ert.gr