Πε. Μαρ 28th, 2024

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική η συζήτηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νικόλαο Παπαθανάση στο Επιμελητήριο Κορινθίας (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας,παρουσία του Υφυπουργού Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, κ. Ταγαρά, του ΓΓ Εμπορίου, κ. Αναγνωστόπουλου,  του Βουλευτή Κορινθίας, κ. Κώστα Κόλλια, του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας, καςΚόρκα και Αντιπεριφερειάρχη Προγραμμάτων, κ. Βυτινιώτη, Αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, κ. Γκιολή και τουΠροέδρου Ενεργειακής Κοινότητας Πελοποννήσου, κ. Οικονόμου, του Δημάρχου Κορίνθου, κ.Νανόπουλου, του Δημάρχου Λουτρακίου, κ. Γκιώνη, της Γενικής διευθύντριας της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων κας Πετροπούλου, επιχειρηματιών, φορέων, εκπροσώπων επαγγελματικών κλάδωνπραγματοποιήθηκεμε επιτυχία η παρουσίαση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης κ. Νικόλαου Παπαθανάση για το νέο Αναπτυξιακό Νόμο και τις ευκαιρίες που δημιουργεί για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κος Παναγιώτης Λουζιώτης άνοιξε την εκδήλωση, τονίζοντας ότι η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων όπως ο αναπτυξιακός νόμος φαντάζει πλέον επιβεβλημένη, όχι απλώς για να θεραπευτούν οι πληγές που προκάλεσαν η πανδημία και η κρίση αλλά να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να παραδοθεί μία νέα καλύτερη εκδοχή της χώρας μας στη νέα γενιά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κος Παπαθανάσηςανακοίνωσε ότι μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξουν τα πρώτα καθεστώτα του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες για τις εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων, ενώ η πρεμιέρα θα γίνει με το καθεστώς της μεταποίησης και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν ο κλάδος του τουρισμού και της μεταποίησης.

Ο κος Παπαθανάσης δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρχει καμία καθυστέρηση στις διαδικασίες, επισημαίνοντας πως αρχικά απαιτούνταν 670 ημέρες για την έγκριση ενός επενδυτικού σχεδίου, ενώ τώρα με τον νέο Αναπτυξιακό οι σχετικοί χρόνοι θα μειωθούν στις 60 ημέρες.

Όπως υποστήριξε ο κ. Παπαθανάσης, ο νέος Αναπτυξιακός είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά στην ανάπτυξη της χώρας, αγγίζοντας «τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, την καθημερινότητά μας, την κοινωνία, το μέλλον μας». Είναι ένα εργαλείο της νέας εποχής, εξαιρετικά ευέλικτο, που στοχεύει να εκμηδενίσει την ταλαιπωρία των επενδυτών και να μειώσει τη γραφειοκρατία. «Η προσπάθειά μας απέναντι στη γραφειοκρατία είναι αέναη. Είναι ο εχθρός μας που βγάζει ρίζες διαρκώς. Σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας», πρόσθεσε, για να επαναλάβει πως η επιτάχυνση των διαδικασιών και η μείωση του χρόνου για τις εγκρίσεις των επενδυτικών σχεδίων είναι η βασική στόχευση.

Τέλος, δόθηκε χρόνος για να απαντήσει ο κος Παπαθανάσης σε ερωτήσεις- τοποθετήσεις του κοινού.