Σα. Μαρ 25th, 2023

Ιωάννα Κασίμη: 28η Οκτωβρίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η 28η Οκτωβρίου 1940 και ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος που ακολούθησε  αποτελούν ακόμη μία ένδοξη σελίδα τής Ιστορίας τού Λαού μας και διατρανώνουν τη διαχρονική και προαιώνια στάση των Ελλήνων προς υπεράσπιση της Ελευθερίας τους. Οι σειρήνες τού πολέμου που ήχησαν το πρωί τής 28ης Οκτωβρίου 1940 έκαναν τού Έλληνες ν’ ανατρέξουν στην πλούσια ιστορία τους και ν’ανασύρουν ως ηθικά εφόδια το «Μολών Λαβέ» τον «Ίτε Παίδες Ελλήνων» το «Ελευθερία ή Θάνατος» και με αυτά τα εφόδια να οδηγηθούν με αυταπάρνηση και ηρωισμό στη μάχη από την οποία ενάντια σε κάθε εκτίμηση και στρατιωτική ανάλυση εξήλθαν νικητές.

Με τη Νίκη τους οι Έλληνες το 1940 στα βουνά τής Ηπείρου δεν υπερασπίστηκαν μόνο την Ελευθερία τους και τήν Εθνική Αξιοπρέπεια και Ανεξαρτησία τους, επίσης προσέφεραν την πρώτη νίκη επί τού ολοκληρωτισμού και της τυραννίας. Έκτοτε και κατά τις δεκαετίες που μεσολάβησαν οι τότε εχθροί έχουν γίνει σύμμαχοι και η Ευρώπη από ένα απέραντο πεδίο μαχών έχει γίνει πεδίο δημοκρατίας, πολιτισμού και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Το γεγονός όμως δεν καθιστά άνευ ουσίας τον εορτασμό τής επετείου τής 28ης Οκτωβρίου 1940. Αυτή η ημερομηνία αποτελεί ιστορικό ορόσημο για τον Λαό μας και διαχρονικά είναι επίκαιρη και χρησιμεύει ως υπενθύμιση στις νεότερες γενιές τωνεπιτευγμταων που έχει καταφέρει ο μονιασμένος Λαός μας και πόσο καταστροφική και ολέθριαείναι για τους λαούς η μισαλλοδοξία και η προσπάθεια επιβολής τού δικαίου τού ισχυρού.

Ο εορτασμός τού Έπους τού 1940 είναι επίκαιρος ειδικώς εφέτος, γιατί οι σειρήνες τού πολέμου ηχούν και πάλι στη γειτονιά μας. Άλλου είδους ολοκληρωτισμοί δείχνουν να μην έχουν διδαχθεί από την Ιστορία ή απλά να είναι συνεπείς με τη φύση τους και ενάντια σε  κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και σεβασμού των Δικαιωμάτων των Λαών και των Ανθρώπωνεπιχειρούν να υποδουλώσουν Κράτης και Λαούς και απειλούν μεπυρηνικό όλεθρο όλη την Υφήλιο.

Ως Έλληνεςοφείλουμε ένατι της Ιστορίας μας και των σύγχρονων προκλήσεων να ομονοούμε στα Εθνικά συμφέροντά μας, να είμαστε μονιασμένοι και αποφασιστικοί στην υπεράσπιση της Ειρήνης, τής Δημοκρατίαςκαι να επιδιώκουμε τη συμφιλίωση και τη συναδέλφωση των λαών, που αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις διασφάλισης της Ελευθερίας, ατομικής και συλλογικής.

Κασίμη Ιωάννα

Ειδική Συνεργάτης

Π.Ε. Κορινθίας

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr