Τρ. Μάι 21st, 2024

Καιρός: Ισχυρό κύμα ζέστης το Σαββατοκύριακο – Έρχονται 35αρια

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σήμερα,Τρίτη (14/05/2024) στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά αλλά και στο Αιγαίο θα κυριαρχούν οι συννεφιές και θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες, γύρω από τη Θεσσαλία αλλά και προς το εσωτερικό της Πελοποννήσου.

Ο υδράργυρος σε μικρή πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 22-25 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές.

Στην Αττική επικρατούν συννεφιές και δεν αποκλείονται οι πρόσκαιρες βροχές με έμφαση στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία, που δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό αναμένεται βροχερό, με τους ανέμους να είναι κοντά στα 4 με 5 μποφόρ και ο υδράργυρος από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αύριο, Τετάρτη (15/05) περιορίζεται η αστάθεια κυρίως σε ορεινές περιοχής της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Την Πέμπτη καλύτερες συνθήκες, αλλά η αστάθεια θα παραμείνει.

Ισχυρό κύμα ζέστης το Σαββατοκύριακο – Εκτοξεύεται στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία

Από Παρασκευή και έπειτα, όμως, αποχωρεί η αστάθεια και έρχεται μια αρκετά θερμή αέρια μάζα που θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο από 33 έως 35 βαθμούς και με έμφαση την κεντρική, δυτική και νότια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα ευνοήσει όσους θέλουν να κάνουν μια βουτιά, ωστόσο, η θάλασσα παραμένει κρύα.

Πρόκειται για ένα ισχυρό κύμα ζέστης που θα αφορά κυρίως στη νότια Ελλάδα και θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές της άλλης εβδομάδας.

Στη συνέχεια αναμένονται πιο συμβατές, για την εποχή, θερμοκρασίες.