Τρ. Μαρ 5th, 2024

Κακιά Σκάλα: Δόθηκε στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα και η Λ.Ε.Α.

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. δόθηκε στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα και η Λ.Ε.Α. ‘Ετσι, αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία των οχημάτων μετά την εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα που εφαρμόστηκε από τις 7.00 το πρωί με εντολή της Τροχαίας λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της«Ολυμπίας οδού» τοποθετήθηκαν πρόχειρα τσιμεντένια διαζώματα, ενώ η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση των εργασιών της ειδικής ομάδας αλπινιστών, οι οποίοι συνεχίζουν το «ξεσκάρωμα» (καθαρισμός χαλαρών σημείων που έχουν διαταραχτεί) σε πολύ μεγάλο ύψος πάνω και εκτός των ορίων του Έργου.

Παράλληλα, δημιουργείται φράχτης ανάσχεσης στο σημείο, ώστε να καταστεί δυνατό, με γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών, να αποδοθεί σε κυκλοφορία μία ακόμα λωρίδα τις επόμενες μέρες.

Στο βίντεο που ακολουθεί διακρίνεται η περιοχή αποκόλλησης και η διαδρομή που ακολούθησε ο βράχος και η δραστηριότητα των αλπινιστών. Το σημείο της πτώσης, βρίσκεται εκτός των ορίων του Έργου στην κορυφή της βραχώδους περιοχής, σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ολυμπίας Οδού».