Τρ. Ιούλ 16th, 2024

Κανένα κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα μας – Τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Ελλάδα θωρακίζει τις πύλες εισόδου μετά τον παγκόσμιο συναγερμό, με ιδιαιτέρως αυστηρά πρωτόκολλα ενώ έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα της Όμικρον, στη χώρα μας.

Όπως είπε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Σοφία Πατραμάνη, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο θετικό δείγμα όπως έδειξε ο επανέλεγχος 40.000 δειγμάτων PCR τα οποία είχαν ελεγχθεί για μεταλλάξεις. Οι έλεγχοι συνεχίζονται για τον εντοπισμό οποιουδήποτε τέτοιου κρούσματος προκειμένου να υπάρξει αμέσως ιχνηλάτηση και να περιχαρακωθεί πριν εξαπλωθεί.

Η Ελλάδα θωρακίζεται

Αυστηρότατα μέτρα και εξαντλητικούς ελέγχους εφαρμόζει η χώρα μας αναφορικά με τη νέα απειλή της παραλλαγής Όμικρον. Το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο για όλους τους ταξιδιώτες από τις εννέα χώρες τέθηκε ήδη σε εφαρμογή από σήμερα το πρωί.

Μετά την εισήγηση της επιτροπής, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως χθες, η ελληνική πολιτεία αποφάσισε 4 αυστηρά μέτρα για τους ταξιδιώτες από τις χώρες της Νότιας Αφρικής, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι.

Επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου 72 ωρών, ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης. Για την είσοδό τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή άδειας από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν την Ελλάδα, σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας, ενώ κατά την είσοδό τους θα πραγματοποιείται Rapid Test, θα επιβάλλεται καραντίνα 10 ημερών και επανέλεγχος όλων των ταξιδιωτών, ώστε να λήξει η καραντίνα τους, εφόσον διαθέτουν αρνητικό μοριακό τεστ.

ertnews.gr