Πα. Δεκ 8th, 2023

Κασσελάκης στην αρχαία Νεμέα: Να αναδείξουμε αυτό τον τόπο πολιτισμού (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τη δυνατότητα για ένα ζωντανό χώρο μελέτης, συμμετοχής, αλλά και συμβολής στην τοπική τουριστική ανάπτυξη, διέκρινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά την ξενάγησή του στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχ. Νεμέας και στο μουσείο του, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κόρινθο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον αρχαιολογικό χώρο και ενημερώθηκε εκτενώς για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, με κυριότερη αυτή της αναστήλωσης των μνημείων, για την οποία υπάρχει έτοιμη μελέτη, αλλά δεν υλοποιείται.

Θίγοντας το ζήτημα της ανάγκης αξιοποίησης σχετικών προγραμμάτων, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «εδώ έπρεπε να είχαμε φοιτητές από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού, να είχαμε νέα παιδιά να βλέπουν τη διαδικασία, να γινόταν ένα κέντρο ανάπτυξης, συνδυασμός εκπαίδευσης, αρχαιολογικής μελέτης και τουρισμού».

«Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν πράττουμε τα δέοντα για να μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτό το μνημείο πολιτισμού, ώστε να δημιουργηθεί και μια τοπική ανάπτυξη γύρω από αυτό. Είναι κοινή λογική την οποία δυστυχώς δεν βλέπουμε στη χώρα μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το τέλος της επίσκεψής του.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε το Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο H. Μάζο και τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Βασιζόμαστε σε σας να καλλιεργήσετε τη δική μας τεχνογνωσία σ’ αυτά. Εχουμε εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Έχουν εξαιρετικό brand στο εξωτερικό, πολύ καλή σχέση αξίας – ποιότητας και πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ‘οικοσύστημα’ γύρω από αυτό και να το συνδυάσουμε με το τουρισμό και τον πολιτισμό”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης έθιξε επίσης και “το μεγάλο ζήτημα της χρηματοδότησης της μικρομεσαίας επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, συμμεριζόμενος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει”. “Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με τις τράπεζες είναι μεγάλη κοροϊδία. Η διαφορά πιστώσεων – χρεώσεων στα επιτόκια είναι τεράστια και δεν υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια της περιοδείας του ο κ. Κασσελάκης μετέβη στο δημαρχείο Νεμέας όπου είχε συνάντηση με φορείς.

Στέφανος Κασσελάκης

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο της Νεμέας, ο κ. Κασσελάκης “διέκρινε τη δυνατότητα για έναν ζωντανό χώρο μελέτης, συμμετοχής, αλλά και συμβολής στην τοπική τουριστική ανάπτυξη”, σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης “επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον αρχαιολογικό χώρο και ενημερώθηκε εκτενώς για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, με κυριότερη αυτή της αναστήλωσης των μνημείων, για την οποία υπάρχει έτοιμη μελέτη, αλλά δεν υλοποιείται”.