Πε. Απρ 18th, 2024

Καστάνιτσα: Γιορτή Δάσους με περιβαλλοντικές δράσεις

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις της Γιορτής του Δάσους 2019 που διοργανώνονται για 11η συνεχή χρονιά από τον Μορφωτικό & Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών, στην Καστάνιτσα Αρκαδίας.

Η συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης αφορά σε δράσεις που έχουν ως στόχο τη γενική ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης μικρών μαθητών, πολιτών και φορέων.

Οι εκδηλώσεις που διαρκούν από 5 έως 14 Αυγούστου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά, βραδιές με ζωντανή μουσική, πεζοπορίες στο δάσος, παρουσίαση παραδοσιακών χορών, κ.α. Ο Φορέας Διαχείρισης συμμετέχει ως εξής:

Τετάρτη 7 Αυγούστου και ώρα 18:30: περιβαλλοντικές δραστηριότητες για παιδιά και εκδήλωση απελευθέρωσης ειδών άγριας ορνιθοπανίδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ANIMA), στην Πλατεία Καταδρομέα Σ. Κουρούνη.

Παρασκευή 9 Αυγούστου και ώρα 18:30: περιβαλλοντικά παιχνίδια για παιδιά στην πλατεία του Αγιάννη.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας θα παραμείνει ανοικτό για τους επισκέπτες κατά τις απογευματινές ώρες από τις 05/08 έως τις 13/08.

Το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης θα βρίσκεται στους χώρους του Κέντρου (αίθουσα Έκθεσης Ερμηνείας Περιβάλλοντος και αίθουσα Έκθεσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων) παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες στους επισκέπτες για την προστατευόμενη περιοχή, για τα παραδοσιακά επαγγέλματα των κατοίκων της Καστάνιτσας αλλά και για τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και αυτό το καλοκαίρι στον παραδοσιακό οικισμό της Καστάνιτσας, στο πλαίσιο της «Γιορτής του Δάσους 2019».

Φωτο: Αρχείο Μορφωτικού Συλλόγου Καστάνιτσας

Πηγή:ert.gr