Δε. Δεκ 11th, 2023

“Καταρρέει” το κτίριο Συγγρού στα Δίδυμα

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Kαι οι τρεις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης καταψηφίσαμε στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας την σχεδιαζόμενη ανάπλαση στην Κοινότητα Διδύμων που πρόκειται να γίνει στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου Συγγρού.

Η δημοτική αρχή με την ενέργεια αυτή δείχνει πως δεν ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου, αλλά μόνο για την ωραιοποίηση της εικόνας και προκαλεί τις δικαιολογημένες αντιδράσεις της Εθελοντικής Ομάδας του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων και γενικά των κατοίκων του χωριού, αφού το κτίριο που αποτελεί το σημείο αναφοράς στην Κοινότητά είναι “υπό κατάρρευση” με πολλά προβλήματα στατικότητας και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές:

Και αυτό γιατί στα 2 χρόνια της σημερινής δημοτικής αρχής δυστυχώς τίποτα δεν έχει γίνει για την συντήρηση και επισκευή του, παρά μόνο λόγια.

Για την άσχημη κατάσταση του κτιρίου που στεγαζόταν το παλιό δημοτικό σχολείο Διδύμων και σήμερα φιλοξενείται το Λαογραφικό Κέντρο που κάνει σπουδαία εθελοντική προσπάθεια και στις αίθουσες του βρήκαν τον χώρο τους αντικείμενα που σηματοδότησαν τις ασχολίες των κατοίκων, τα ήθη και τα έθιμα τους ,τις γιορτές και τις παραδόσεις τους στο πέρασμα των χρόνων, έχει αποσταλεί έγγραφο στον Δήμαρχο Ερμιονίδας από την εθελοντική ομάδα πριν από ένα σχεδόν χρόνο!!

Στο χθεσινό ΔΣ οι τοποθετήσεις του κ. Μπίμπα και του κ. Αντουλινάκη δεν ήταν τίποτα άλλο από υποσχέσεις για κάποιες εργασίες και ενέργειες που θα γίνουν μελλοντικά.

Εμείς στις τοποθετήσεις μας προτείναμε να σταματήσει το συγκεκριμένο έργο μέχρι να γίνει η αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου η κατάσταση του οποίου απαιτεί άμεσες ενέργειες για την συντήρησή του με συγχρονισμένες προσπάθειες από την Τεχνική Υπηρεσία και τις αρμόδιες υπηρεσίες της εφορείας νεώτερων μνημείων μιας και το κτίριο είναι διατηρητέο.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης
Τάσος Τόκας- Πάνος Αποστόλου-Τάσος Λάμπρου