Τρ. Δεκ 10th, 2024

Κιάτο: «Έως το 2022 θα υδροδοτηθεί το Διμηνιό» λέει ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος (VIDEO)

Κοινοποίηση ειδήσεων
Θέση για τις καταγγελίες ότι στο Διμηνιό και σε άλλες περιοχές του Κιάτου δεν υπάρχει πόσιμο νερό πήρε ο δήμαρχος Κιάτου, Σπύρος Σταματόπουλος, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ξεκαθάρισε το τοπίο ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος αναφορικά με το θέμα του νερού στο Διμηνιό. Ο δήμαρχος που εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του ΜEGA, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, ξεκαθαρίζοντας, αρχικά, ότι το νερό του Κιάτου και του Κάτω Διμηνιού είναι πόσιμο, προερχόμενο από τις πηγές της Στυμφαλίας, άριστης ποιότητας και απολύτως ασφαλές.
Αναφορικά, με το θέμα του Διμηνιού, ο δήμαρχος εξήγησε ότι εδώ και χρόνια είναι γνωστό σε όλους ότι η ποιότητα του νερού, στο συγκεκριμένο χωριό, είναι επιβαρυμένη και δεν χρησιμοποιείται για ανθρώπινη κατανάλωση. Γι’ αυτό εξάλλου, ο δήμος προέβη σε δύο παράλληλες ενέργειες για την εξασφάλιση νερού και δη πόσιμου στους κατοίκους.
Α. Αρχικά, κατασκεύασε νέο δίκτυο το οποίο φέρνει νερό πόσιμο, από τις πηγές Σιέ του Μεγάλου Βάλτου και το διοχετεύει σε 10 κεντρικές βρύσες σε όλο το χωριό. Εκεί οι κάτοικοι μπορούν να προμηθευτούν νερό για ανθρώπινη κατανάλωση.
Β. Σχεδίασε, δρομολόγησε, εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις και κατασκευάζει δίκτυο ύδρευσης που θα φέρνει και σε όλα τα σπίτια του Διμηνιού νερό άριστης ποιότητας από τις πηγές της Στυμφαλίας. Το έργο είναι σε εξέλιξη, συμβασιοποιήθηκε μέσα στο 2020, παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022 και να λύσει οριστικά το θέμα του νερού στο χωριό.
Επιπλέον, σε αυτό το πλαίσιο ο δήμος Σικυωνίων έχει καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για την αντικατάσταση και του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Διμηνιό ώστε οι κάτοικοι να απολαμβάνουν μετά την υλοποίηση του έργου όλα τα οφέλη του καθαρού πόσιμου, τρεχούμενου νερού στις βρύσες τους.
Ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, στην τοποθέτησή του εξήγησε ότι ανέλαβε έναν δήμο που δεν υδροδοτούταν στο 100% με πόσιμο νερό, και ως τώρα «υδροδοτήσαμε με πόσιμο καθαρό νερό από την πηγή Δρίζα της Στυμφαλίας το 95%», είπε εξηγώντας παράλληλα τη δυσκολία υλοποίησης και ως προς το κόστος και ως προς το χρόνο, που έχουν τέτοια εμβληματικά έργα.