Σα. Σεπ 23rd, 2023

Κιάτο: Εγκαίνια νέας πλατείας στο μαγευτικό Κρυονέρι

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023, ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της νέας πλατείας στο Κρυονέρι. Η αναβολή της εκδήλωσης την προηγούμενη εβδομάδα ήταν επιβεβλημένη, την ωρα που τα πύρινα μέτωπα σε διάφορες περιοχές της χωρας μας προκάλεσαν πόνο και καταστροφες. 

Όμως ήρθε η ωρα το πανέμορφο Κρυονερι να γιορτάσει την νέα του πλατεία. 

Μετά τον αγιασμό και τα επίσημα εγκαίνια, θα ακολουθήσει πολιτιστική εκδήλωση που θα περιλαμβάνει ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων, μουσική, χορό και φαγητό για όλους! 

Λίγα λόγια για το Κρυονέρι

Το όμορφο χωριό Κρυονέρι βρίσκεται νότια της πόλης του Κιάτου κι έχει την τύχη γεωγραφικά να βρίσκεται σε ίσες περίπου αποστάσεις από τη θάλασσα και τον ορεινό όγκο του νομού Κορινθίας. Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 740 μ. και με πανοραμική θέα στον Κορινθιακό και Σαρωνικό κόλπο.

Το Κρυονέρι είναι το κεφαλοχώρι της περιοχής κι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της ημιορεινής Κορινθίας. Νοτιοδυτικά του χωριού υψώνεται το όρος Βέσιζα (1.207 μ.) που αποτελεί το φυσικό όριο προς το οροπέδιο της Στυμφαλίας. Από το βουνό αυτό πηγάζει ο ποταμός Ελισσώνας, ο οποίος διασχίζει το Κρυονέρι πριν χυθεί στον Κορινθιακό Κόλπο, στο Κιάτο.