Πε. Απρ 18th, 2024

Κινητικότητα στον αντιεξουσιαστικό χώρο – Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Έντονη κινητικότητα στις τάξεις του αντιεξουσιαστικού χώρου παρατηρείται το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα την εμπρηστική επίθεση στην πολυκατοικία που διαμένει ο προϊστάμενος της Κρατικής Ασφάλειας.

Λίγες ώρες μετά την ενέργεια αυτή, ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκε με πέτρες κατά οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ έξω από την ΑΣΟΕΕ και χρειάστηκε η επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ για να τους απωθήσει. Οι ενέργειες αυτές μόνο τυχαίες δεν είναι σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του σώματος, καθώς διάφορες διεργασίες εξελίσσονται υπογείως και αναμένεται να γίνουν γνωστές το προσεχές διάστημα.

Επί παραδείγματι, η επίθεση κατά των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ στην ΑΣΟΕΕ, είχε αφορμή την δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος 6 ατόμων που είχαν συλληφθεί στις 13 Ιανουαρίου του 2021, όταν επιχείρησαν να σπάσουν με κομπρεσέρ τοίχο στο οικονομικό πανεπιστήμιο και να ανακαταλάβουν το αίθριο.

Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση για το αίτημα αποφυλάκισης που αναμένεται να καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το στέλεχος του «Επαναστατικού Αγώνα», Πόλα Ρούπα.

Στοίχημα επίσης, με ξεκάθαρο νικητή και χαμένο, ανάλογα με την εξέλιξη, είναι η δημιουργία της πανεπιστημιακή αστυνομίας και αυτό γιατί παρά τις εξαγγελίες, την εκπαίδευση των αστυνομικών και τις προθέσεις, δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Αστυνομικές πηγές δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την στασιμότητα στο συγκεκριμένο θέμα, επισημαίνοντας πως «εδώ παίζεται ένα bra de fer μεταξύ των εμπλεκόμενων και των ενδιαφερόμενων για την δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας με τις τελικές αποφάσεις να προκαλούν σε κάθε περίπτωση αντιδράσεις και απώλειες».

Πηγή:  newpost.gr, policenet.gr