Κυ. Ιούλ 21st, 2024

«Κοκτέιλ» βοριάδων και ζέστης για μεγάλο χρονικό διάστημα – Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει στους 40 βαθμούς (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-54.png

Ζέστη και βοριάδες στο Αιγαίο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την εβδομάδα που διανύουμε.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, θα βιώσουμε ζεστές ημέρες, καθώς στη Δυτική Ελλάδα ο υδράργυρος θα δείξει σε περιοχές ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά θα φτάσει και τους 41.

Στις ανατολικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής το μελτέμι θα συγκρατεί τη θερμοκρασία στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Μόνη εξαίρεση οι βόρειες περιοχές της Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, όπου την Τρίτη (09/07) αναμένεται να σημειωθούν λίγες μπόρες κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι η ζέστη διατηρείται έως τις 23 Ιουλίου, ενώ μέχρι εκείνο το διάστημα αναμένεται να ανέβει η θερμοκρασία και στην Αττική, ξεπερνώντας τους 37 βαθμούς, χωρίς όμως να φτάνει τους 40.

Για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στα νησιά του Αιγαίου, έως την Πέμπτη (10/07) θα πνέουν άνεμοι επτά Μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα μειωθούν λίγο, όμως από Κυριακή-Δευτέρα (13-14/07) ενισχύονται ξανά.

Ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών θα είναι μεγάλος, καθώς η ξηρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι δεδομένη.

newsbeast.gr