Δε. Σεπ 25th, 2023

Κορινθία: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας – Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή εν όψει της κακοκαιρίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνεδρίασε σήμερα Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 το πρωί, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιου Γκιολή και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών κ. Χάρη Βυτινιώτη και της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα.

Με θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης, οργάνωσης, ετοιμότητας και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση κινδύνων από την επερχόμενη επιδείνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στο νομό Κορινθίας και ιδιαίτερα από τα ξημερώματα της επομένης, Κυριακή 5 Ιανουαρίου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, βρίσκονται σε επαγρύπνηση, κατόπιν εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα αντίστοιχα.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, το τμήμα πολιτικής προστασίας ΠΕΚ, κάθε εμπλεκόμενος φορέας (Δήμοι του Νομού, Αστυνομικές Διευθύνσεις, Πυροσβεστική κα) και σε άμεση συνεργασία με ιδιώτες εργολάβους όπου κρίνεται αυτό απαραίτητο, παράλληλα με τα μέτρα πρόληψης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας και της πολιτικής προστασίας του Υπουργείου τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γκιολής πως «φέρουν την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων». 

Πιο αναλυτικά, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ. Να μην εμποδίζουν το έργο τους (προσπέραση εκχιονιστικών μηχανημάτων, άσκοπη χρήση υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης κ.) και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις εφ όσον αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Τέλος η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων τους σε σχέση με ρέμματα και η δυνατότητα προσβασιμότητας διαφόρων σημείων κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

Απαγόρευση οχημάτων άνω του 1,5 τόνου ωφέλιμο φορτίο στους εθνικούς και επαρχιακούς οδικούς άξονες από τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής 5 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αστυνομικού Διευθυντή Κορίνθου.

Στην περιοχή θα βρίσκονται σε ετοιμότητα εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η γραμμή 112 για ενημέρωση έκτακτης ανάγκης σε λειτουργία.