Πε. Ιούλ 25th, 2024

Κοροναϊός – Ένα βήμα πριν την επίταξη υπηρεσιών στις κόκκινες περιοχές – Σοκ με περιπτώσεις αρνητών που αρνούνται τη διασωλήνωση

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επίταξη των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών στη Βόρεια Ελλάδα με τον Θάνο Πλεύρη να κάνει για τελευταία φορά έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ιδιωτικό τομέα.

Το τελεσίγραφο λήγει αύριο και για τον λόγο αυτό ο υπουργός Υγείας πραγματοποίησε σήμερα σύσκεψη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα μίλησαν με τα μέλη του  Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με βασικό θέμα την επικείμενη επίταξη, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ.

Πλεύρης και Γκάγκα κάλεσαν τους γιατρούς να ενισχύσουν οικειοθελώς το Σύστημα Υγείας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η πολιτεία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε επίταξη των υπηρεσιών τους.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Πλεύρης δήλωσε: «Υπάρχουν περιοχές που είμαστε κοντά να οδηγηθούμε σε επίταξη υπηρεσιών. Η επιθυμία μας είναι μέχρι και την τελευταία στιγμή – και υπάρχει η συνδρομή αυτή από τους συλλόγους – είναι να λυθεί αυτό το θέμα χωρίς να χρειαστεί να πάμε ως εκεί. Η πραγματικότητα είναι πως υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που είναι θέμα χρόνου να καλυφθούν άμεσα αυτά τα κενά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε: «Κάθε γιατρός που προστίθεται στο σύστημα και προστίθενται καθημερινά γιατροί, την απωθεί στο μέλλον ή την απωθεί σε μέλλον που δεν θα υπάρξει ποτέ. Αυτό ελπίζουμε και προσπαθούμε. Έχω την αίσθηση ότι δεν θα ακούσουμε τα δυσάρεστα στο μέλλον».

Σε ασφυξία τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιστρατεύσει έξτρα ιδιώτες γιατρούς για να συνδράμουν στα νοσοκομεία των κόκκινων περιοχών, τα οποία βρίσκονται σε… ασφυξία και δη οι ΜΕΘ, καθώς πολλές κλινικές είναι γεμάτες με αποτέλεσμα ασθενείς να μπαίνουν σε λίστα αναμονής για μία κενή κλίνη.

Τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται σε επίπεδο ύψιστου συναγερμού με τις εισαγωγές Covid ασθενών να είναι διπλάσιες από τα εξιτήρια.

Μάλιστα όπως είχε καταγγείλει χτες η ΠΟΕΔΗΝ υπάρχουν νοσοκομεία με πληρότητα 100% ακόμα και στις ΜΕΘ.

Στη μάχη περισσότερες κλινικές από τον ιδιωτικό τομέα

Στη μάχη ρίχνονται και νέες κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς συνολικά 664 κλίνες έχουν διατεθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από τις ιδιωτικές δομές.

Το υπουργείο Υγείας, παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις περιοχές που έχουν αυξημένο ιικό φορτίο, όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία, επεκτείνει τη συνεργασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί μαζί με το προσωπικό τους για τη νοσηλεία Covid ασθενών 405 κλίνες για Covid περιστατικά, ενώ έχουν διατεθεί για non Covid περιστατικά 231 απλές κλίνες, κυρίως παθολογικών και χειρουργικών περιστατικών, 18 ΜΕΘ και 10 ΜΑΦ.

Πέθαναν δύο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο «Λαϊκό» – Πλημμυρίζουν οι διάδρομοι των νοσοκομείων με ράντζα

Την ίδια ώρα εφιαλτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι οι άνθρωποι που φεύγουν από τη ζωή εκτός ΜΕΘ. Μάλιστα, μέσα στις προηγούμενες μέρες δύο άτομα που νοσούσαν από κοροναϊό και ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Λαϊκό», κατέληξαν.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε σήμερα μιλώντας Open ο πρόεδρος των εργαζομένων του Λαϊκού νοσοκομείου, Τάσος Αντωνόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι ήταν μεγάλοι σε ηλικία.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, από πέρσι «φωνάζουν» για διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και αποκάλυψε πως υπάρχουν πέντε ΜΕΘ COVID στο «Λαϊκό» που είναι ερμητικά κλειστές «λόγω τραγικής έλλειψης προσωπικού».

Πλημμυρίζουν με απελπισία οι διάδρομοιΣτη συνέχεια, ο κ. Αντωνόπουλος ξεκαθάρισε πως το νοσοκομείο «Λαϊκό» που εφημερεύει αύριο μόνο του, δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς COVID και εξυπηρετεί όλα τα περιστατικά.

«Πλημμυρίζουν εδώ και έναν μήνα, το λέμε με απελπισία στο υπουργείο, οι διάδρομοι των νοσοκομείων με ράντζα (…). Κάθε γενική εφημερία τους τελευταίους 1-2 μήνες μάς αφήνει 30,35 τολμώ να πω και 40 ράντζα στους διαδρόμους και ειδικά στις παθολογικές» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο κ. Αντωνόπουλος συμπλήρωσε ότι από τις 550 κλίνες του νοσοκομείου, οι 40,80 και 120 κρεβάτια δίνονται στον COVID. Προς το τέλος, ο πρόεδρος εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου τόνισε πως «δεν έχει αντικατασταθεί ούτε ένας από τους 62 που είναι σε αναστολή».

«Αυτή τη στιγμή τα δημόσια νοσοκομεία είναι στο «κόκκινο». Είμαστε σήμερα εδώ στο Λαϊκό, μία φαινομενική ηρεμία πριν την αυριανή καταιγίδα που εφημερεύουμε μόνοι μας από αύριο το πρωί για όλη την Αθήνα. Εφημερεύουμε λιγότεροι από 100 άνθρωποι από ό,τι πέρσι, διότι λείπουν 62 σε αναστολή και 35 άνθρωποι που έφυγαν με πρόωρη συνταξιοδότηση από την πίεση» τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος.

Σοκάρουν οι περιπτώσεις αρνητών που πεθαίνουν από κοροναϊό – Αρνούνται μέχρι και τη διασωλήνωση

Σοκ προκαλούν και οι ιστορίες ανθρώπων υγιών που δυστυχώς χάνουν τη μάχη με τον κοροναϊό επειδή αρνούνται τον ιό και αρνούνται να διασωληνωθούν.

Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, όταν φτάνουν στο παρά πέντε, μετανιώνουν για τις επιλογές που έκαναν, ωστόσο αποδεικνύεται ότι είναι αργά.

Για ηθικούς αυτουργούς της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία με την πανδημία έκανε λόγο  ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Επισήμανε ότι τις προηγούμενες ώρες στο νοσοκομείο του είχαν 53 εισαγωγές ρεκόρ, ενώ υπάρχουν και νοσοκομεία με περισσοτέρους ασθενείς.

«Τρεις διασωληνώσεις, με αντίστοιχους θανάτους, πολύ μεγάλη πίεση. Τα καταφέρνουμε, αλλά είμαστε οριακοί. Έχουμε 36 κλίνες εντατικής για COVID, που είναι όλες καλυμμένες, και 4 εισαγωγές για τα υπόλοιπα… Είχαμε φοβερό τροχαίο με νεκρό και ένα με κρίσιμη κατάσταση γιατί είναι και τα μη COVID περιστατικά». «Δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες, η πίεση είναι μεγάλη (…) Αν έρθει κάποιος στην εντατική δεν έχουμε πού να τον βάλουμε» προειδοποίησε.

«Πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι ναι μεν ο κορoναϊός είναι ο φυσικός αυτουργός της κατάστασης, αλλά υπάρχουν και πολλοί ηθικοί αυτουργοί, που παραπλανούν πιέζουν και ξεγελούν» υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Καπραβέλος. «Ζητούν άνθρωποι μέσα στην αφέλεια τους τη βοήθεια μη γιατρών, και κάποιοι δέχονται να κατευθύνουν τις ζωές ανθρώπων υπάρχει παραβατικότητα, να το δει η πολιτεία» κατήγγειλε.

Έχουμε, πρόσθεσε, ασθενείς που έρχονται καθυστερημένα στα νοσοκομεία, δεν πιστεύουν στον κοροναϊό πάει πολύ να πιστεύουν τους γιατρούς και δολοφόνους.

Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε μάλιστα ότι χθες στο Παπανικολάου ασθενής πέταξε τα σωληνάκια, χρειαζόταν οξυγόνο, και έφυγε από το τμήμα. «Τον βρήκαμε στα παγκάκια του Παπανικολάου ημιθανή και τον επιστρέψαμε πίσω . Προφανώς είχε άκουσε κάποιες ‘συμβουλές’» σχολίασε.

in.gr