Σα. Φεβ 24th, 2024

Κοροναϊός: Πιέζονται ξανά τα νοσοκομεία εξαιτίας της Όμικρον – 50% αύξηση στις εισαγωγές σε μία εβδομάδα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το πρώτο αποτύπωμά τους στα νοσοκομεία αφήνουν οι υποπαραλλαγές της Όμικρον, 4 και 5, καθώς οι εισαγωγές καθημερινά αφενός είναι περισσότερες από τα εξιτήρια, αφετέρου όλο και αυξάνονται.

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει αύξηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ δεν έχουν επηρεαστεί αρνητικά ούτε οι θάνατοι.

Οι εφημερίες των νοσοκομείων, ωστόσο, γεμίζουν ξανά με κόσμο, ενώ οι απλές κλίνες Covid-19 πλησιάζουν ήδη σχεδόν στο μισό της δυναμικότητάς τους, με την κάλυψη να έχει φτάσει στο 41,2%.

Χθες Τετάρτη (29/6) σημειώθηκε -σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ- ρεκόρ νέων εισαγωγών Covid-19 για το τελευταίο διάστημα, με 260 νέους ασθενείς να εισάγονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ανησυχητικές είναι οι ενδείξεις για αρχόμενη πίεση στο σύστημα Υγείας και για πρώτη φορά χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστούμε ξανά αυξημένο αριθμό κλινών ΜΕΘ Covid.

«Τα κρούσματα ως κρούσματα δε μας απασχολούν. Μας απασχολούν αν αυτά μεταφέρονται σε νοσηλείες και κυρίως σε βαριές νοσηλείες», επισήμανε και πρόσθεσε πως οι διασωληνώσεις ακόμη δεν έχουν επηρεαστεί:

«Προφανώς και θα ανέβουν, αλλά είναι σε ένα χαμηλό επίπεδο, κι έχουμε αναπτύξει 600 κλίνες ΜΕΘ Covid», ανέφερε. Σε ό,τι αφορά στις απλές κλίνες ναι μεν υπάρχει αύξηση, αλλά παραμένει χαμηλή η πληρότητα, είπε. 

50% αύξηση στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία σε μία εβδομάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ μέσα σε ένα μήνα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν δραματικά.

Ειδικότερα την 1η Ιουνίου, οι νέοι ασθενείς που εισήχθησαν στο σύστημα Υγείας ήταν 83, ενώ χθες στις 29 Ιουνίου, έφτασαν τους 260, με τα εξιτήρια να μην ξεπερνούν τα 200.

Συγκεκριμένα, 196 άνθρωποι εξήλθαν και 260 προχώρησαν σε εισαγωγή.

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 221 ασθενείς.

Συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την τελευταία εβδομάδα, 20 Ιουνίου – 26 Ιουνίου 2022, αναφέρουν πως οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία ήταν 1.362, ενώ την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, 13 Ιουνίου – 19 Ιουνίου, οι εισαγωγές δεν ξεπέρασαν τις 945. Σημείωσαν αύξηση δηλαδή που ξεπέρασε το 44%.

www.in.gr