Κυ. Ιούλ 21st, 2024

Κορονοϊός: Έρχονται έκτακτα μέτρα στην Πελοπόννησο – Στα 582 τα νέα κρούσματα σε 48 ώρες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σύσκεψη με αντικείμενο την περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης της covid-19 και τα πρωτόκολλα εισόδου σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, θα γίνει την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες από Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων και έχουν νοσήσει περισσότερου από 33.190 πολίτες.
Ήδη οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει να συνεδριάσει εκτάκτως το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ τα δύο τελευταία 24ωρα, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Νοεμβρίου έχουν καταγραφεί 582 κρούσματα κορονοϊού στην περιφέρεια Πελοποννήσου.
Από αυτά τα 126 κρούσματα είναι στην Αργολίδα, τα 77 στην Αρκαδία, τα 151 στην Κορινθία, τα 70 στη Λακωνία και τα 158 στην Μεσσηνία.
Εξ άλλου, μέχρι και την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 229 άτομα (τα 12 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Άργους 20 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 21, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 43, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 40 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 31 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 74 (τα 6 στη ΜΕΘ).
Σύμφωνα με πληροφορίες η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να προσλάβει με σύμβαση ορισμένου χρόνου, 22 άτομα, γιατρούς, νοσηλευτές, επόπτες υγείας και ψυχολόγους για τις ανάγκες αντιμετώπισης της covid-19.
Εν τω μεταξύ σε κατεπείγουσα συνεδρίαση συγκαλείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, στις 4 το απόγευμα.
Την σύγκληση της εν λόγω συνεδρίασης ζήτησαν με κοινό τους αίτημα, στο οποίο ανταποκρίθηκε η περιφερειακή Αρχή, οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης του σώματος, προκειμένου να συζητηθεί -όπως προτείνουν- το θέμα: “Οι δυσμενείς εξελίξεις για την πανδημία της νόσου του κορονοϊού (Covid-19) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Οι συνέπειες και η ανάγκη διεκδίκησης και λήψης μέτρων”.