Πε. Μάι 30th, 2024

Κόρινθος: Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ο σχολικός εκφοβισμός στην Ευρώπη και στην Ελλάδα: η πρόληψη & ο πολιτισμός απέναντι στην καταστολή» (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού και ανήλικης βίας που έρχονται στην επικαιρότητα σχεδόν καθημερινά, αποκτούν χαρακτηριστικά επιδημίας. 

Η Οργάνωση Μελών Κορίνθου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διοργάνωσαν εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: «Ο σχολικός εκφοβισμός στην Ευρώπη και στην Ελλάδα: η πρόληψη & ο πολιτισμός απέναντι στην καταστολή», στην αίθουσα Θεάτρου του Δημαρχείου Κορίνθου.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Αραβαντινός – Σιμωνέτος Χαράλαμπος, απόφοιτος του ΕΚΠΑ στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης,Παναγιώτα Δριτσέλη, φιλόλογος, εκπαιδεύτρια ενηλίκων, συντονίστρια του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός.

Κι αυτό δεν οφείλεται μόνο στο ότι «τώρα τα μαθαίνουμε πιο εύκολα», όπως συχνά ακούγεται, αλλά κυρίως στο ότι η αύξηση της βίας ανάμεσα στους ανήλικους και μέσα στο σχολικό περιβάλλον είναι πραγματικό γεγονός που οφείλεται σε βαθιά και πολυπαραγοντικά προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία. 

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση, η κρίση αξιών και αξιοπιστίας των θεσμών, η υποβάθμιση της παιδείας, η έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στο κράτος και η επί της ουσίας αποκήρυξη της υποχρέωσής του να προλαμβάνει και να αντιμετωπίσει ολιστικά και ουσιαστικά το φαινόμενο και όχι μόνο κατασταλτικά, είναι μερικοί από τους λόγους της έξαρσης του. 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 725b1146-ad62-41c7-beed-791893324521.jpg