Τε. Οκτ 4th, 2023

Κόρινθος: Σχολικές τσάντες και εκπαιδευτικό υλικό παραδόθηκε στους μαθητές πρόσφυγες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με ομοιόμορφες σχολικές τσάντες θα πηγαίνουν στα σχολεία που φοιτούν, οι μικροί μαθητές – πρόσφυγες που βρίσκονται στην Κορινθία από άλλες χώρες.

Το εκπαιδευτικό υλικό διανεμήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος της UNICEF: «Όλα τα παιδιά στην εκπαίδευση», που υλοποιείται από σειρά ετών σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το υλικό διανεμήθηκε από την υφυπουργό Μετανάστευσης, Σοφία Βούλτεψη και από τον διπλωματικό εκπρόσωπο της UNICEF στην Ελλάδα, Ghassan Khalil.

Κόρινθος: Σχολικές τσάντες και εκπαιδευτικό υλικό με μαθητές πρόσφυγες

Στη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων στην Κόρινθο η χρονιά για τους μαθητές και τις μαθήτριες από την Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, το Κογκό και το Αφγανιστάν, ξεκίνησε με χαμόγελα και όνειρα για το μέλλον, όπως αναφέρει το ertnews.gr

Το πρόγραμμα All Children in Education (ACE), που ξεκίνησε να υλοποιείται τον Οκτώβριο του 2021, στοχεύει στη διευκόλυνση της ένταξης των παιδιών προσφύγων/μεταναστών 4-17 ετών στην τυπική εκπαίδευση μέσω της παροχής υπηρεσιών μη τυπικής εκπαίδευσης και άλλων συμπληρωματικών δραστηριοτήτων στα «Κέντρα Εκπαίδευσης και Δημιουργικών Δραστηριοτήτων».