Κυ. Μάι 22nd, 2022

Λακωνία: “Κυνηγοί” χαλκού ξήλωναν καλώδια από αντλιοστάσια και γεωτρήσεις

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εξι περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής, εξιχνιάστηκαν ,μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, σε αρδευτικές εγκαταστάσεις, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και απόπειρα αυτής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Ο 40χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του, μέσα στους δύο τελευταίους μήνες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, διέπραξαν συνολικά πέντε κλοπές σε αντλιοστάσιο και γεωτρήσεις, ενώ αποπειράθηκαν να κλέψουν και ένα σπίτι.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει καλώδια χαλκού που η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -3.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του 40χρονου σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων καθώς και για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών του.