Δε. Ιούν 5th, 2023

Λακωνία: Υπό κατάληψη σχολεία σε Σπάρτη, Νεάπολη και Ξηροκάμπι

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε έξι σχολικές μονάδες της Λακωνίας δε γίνονται μαθήματα καθώς οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για το 1ο ΓΕΛ Σπάρτης, το 2ο ΓΕΛ Σπάρτης, το 1ο ΕΠΑΛ-1ο Εργαστηριακό Κέντρο Σπάρτης, το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης (με λυκειακές τάξεις), το ΓΕΛ Νεάπολης και το Γυμνάσιο Ξηροκαμπίου (με λυκειακές τάξεις).

Σύμφωνα με τον «Λακωνικό Τύπο», τουλάχιστον έως το μεσημέρι της Τρίτης (22/9) υπό κατάληξη τελούσαν και οι εγκαταστάσεις του συγκροτήματος όπου στεγάζονται το 4ο Γυμνάσιο (Πειραματικό) και 3ο ΓΕΛ Σπάρτης.

Τα παιδιά προβάλλουν ως αιτήματα την αντίδραση στην εκτεταμένη χρήση μάσκας εντός των σχολικών αιθουσών και τα πολυμελή τμήματα, καθώς -σε ορισμένες περιπτώσεις- υπάρχουν τάξεις ακόμα και άνω των 25 παιδιών, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για προστασία έναντι του κορονοϊού.

Επίσης, σε ορισμένες σχολικές μονάδες, οι μαθητές διαμαρτύρονται για θέματα όπως η καθαριότητα και άλλα λειτουργικά ζητήματα.

πηγή φωτο: lakonikos.gr

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr