Πε. Φεβ 2nd, 2023

ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΠΛΑΠΟΥΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Γράφει ο Ιωάννης Καραπανάγος.

Με μια άρτια οργανωμένη και λαμπρή εκδήλωση, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της νέας προτομής του Στρατηγού Δημητράκη Πλαπούτα, καθώς και τα εγκαίνια του αναστηλωθέντος Πύργου Πλαπούτα, στη γενέτειρά του, Παλούμπα Αρκαδίας, από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, το Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022.Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, διάρκειας τεσσάρων ωρών, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας στους παριστάμενους, υπενθυμίζοντας το μεγαλείο της δύναμης της ψυχής του Στρατηγού Δημητράκη Πλαπούτα και των λοιπών συναγωνιστών του.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, μετάβαση στον χώρο της προτομής στην πλατεία Παλούμπα, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια, κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή, κεντρικές ομιλίες, χαιρετισμούς επισήμων, επίσκεψη στον Πύργο Πλαπούτα και εγκαίνια του Πύργου, εορταστικούς και παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

 

 Ειδικότερα, συγκλονιστικές ήταν οι κεντρικές ομιλίες, τόσο του Δρ. Μελέτιου Μελετόπουλου όσο και του Προέδρου του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνου Πλαπούτα, καθώς και η βιωματική αναφορά από την κα Παναγιώτα Τσέλαλη, ιστορικό-αρχαιολόγο, κόρη του βιογράφου του Δημ Πλαπούτα, Αγησιλάου Τσέλαλη.Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Χαρ. Κούλης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας κ. Εμμανουήλ Σκαντζός, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Παλουμπαίων κ. Φίλιππος Γιαννακάς, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, ο Βουλευτής  Σύριζα του νομού Αρκαδίας, κ. Γιώργος Παπαηλιού και ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Επίσης, παρόντες στην εκδήλωση, Απόγονοι των Αγωνιστών του 1821, ο Βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας, του νομού Αρκαδίας, κ. Κώστας Βλάσης, ο Πρέσβης της Μολδαβίας στη Χώρας μας κ. Andrei Popov, ο Δήμαρχος Τριπόλεως κ. Κώστας Τζιούμης, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, με επικεφαλής τον Επιθεωρητή Στρατού, Αντιστράτηγο Νικόλαο Φλάρη, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος του Μουσείου της πόλεως των Αθηνών και του Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία κ. Αντώνιος Βογιατζής, Πρόεδροι Συλλόγων και Οργανισμών, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Λουτρακίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Πέτρος Οικονόμου, ο συντάκτης του παρόντος και πλήθος κόσμου.Η εκδήλωση απέδειξε έμπρακτα και περίτρανα ότι ”Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, συνεχίζεται” και ότι ”Υπάρχουμε επειδή υπήρξαν”, ενώ οι αναβιωτές της εκδήλωσης μας παρέπεμψαν στα χρόνια εκείνα της Ελληνικής Επανάστασης, υπενθυμίζοντας ότι η Ελευθερία είναι προϊόν θυσίας και προσφοράς, της ίδιας της ζωής, από αγάπη προς την Πατρίδα και τα Σύμβολά της.Επιπλέον, νιώσαμε τη χαρά που προσφέρει η έμπνευση των επιτευγμάτων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην καθημερινότητά μας, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι το παρελθόν φέρει, μέσα του, ατόφιο το μέλλον.

Ως εκ τούτου, είναι διαρκές το ηθικό μας χρέος να διατηρήσουμε ζωντανό τον παλμό των Αγωνιστών της Επανάστασης έναντι κάθε ξενόφερτης απειλής κατά της Εθνικής μας Κυριαρχίας και Ανεξαρτησίας.

Συγχαρητήρια στον Δήμο Γορτυνίας, στον Πατριωτικό ‘Ομιλο Απογόνων Αγωνιστών 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδος και στην Αδελφότητα Απανταχού Παλουμπαίων, που διοργάνωσαν την εκδήλωση, τους οποίους και ευχαριστούμε, από καρδιάς, για τη θερμή φιλοξενία.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr