Σα. Δεκ 9th, 2023

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΑ ΑΘΙΚΙΑ στη συγκέντρωση του Α. Πνευματικού

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ήταν μια ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΓΙΟΡΤΗ, που όμοιά της είχε καιρό να ζήσει ο Δήμος Κορινθίων! Η ομιλία του Αλέξανδρου Πνευματικού στα Αθίκια, σίγουρα θα μείνει αξέχαστη και στον ίδιο, αλλά και σε όλους όσους βρέθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο όμορφο χωριό.  Το μεγαλύτερο στέκι του χωριού ήταν τελικά πολύ μικρό για να χωρέσει όλον αυτό τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το χώρο της συγκέντρωσης μέσα και έξω. Με την είσοδο του Δημάρχου, ο κόσμος ξέσπασε σε παρατεταμένα χειροκροτήματα, ενώ  ανθοδέσμες από λουλούδια γέμισαν την αγκαλιά του.

Ο Δήμαρχος ενθουσιασμένος, αλλά και συγκινημένος ταυτόχρονα, χαιρέτησε έναν – έναν όλους τους παρευρισκόμενους καθυστερώντας πάνω από 20 λεπτά να ξεκινήσει την ομιλία του! Είχαν προηγηθεί οι ομιλίες του σε Αλαμάνο και Άγιο Ιωάννη, όπου κι εκεί ο κόσμος τον υποδέχτηκε με θέρμη και ενθουσιασμό δίνοντας ουσιαστικά στον ίδιο και στους συνεργάτες του την εντολή να συνεχίσουν το μεγάλο δημιουργικό έργο που έχει ξεκινήσει όλα αυτά τα χρόνια στο Δήμο Κορινθίων…

Όλες οι υπερβολές κάποτε τελειώνουν

«Είμαι ευτυχής που είμαι στο Αλαμάνο», είπε ξεκινώντας την ομιλία του στο χωριό. «Ακούσατε πολλά όλες αυτές τις μέρες και πολλές υπερβολές. Όλα αυτά όμως τελειώνουν κάποτε και ο κόσμος στο τέλος καταλαβαίνει τι συμβαίνει και αντιλαμβάνεται την αλήθεια», σημείωσε.

Παιδική Χαρά και αθλητικές εγκαταστάσεις στο Αλαμάνο

«Αγοράστηκε ένας χώρος κάτω από το αναψυκτήριο για να γίνει μια μεγάλη πλατεία αλλά και μια Παιδική Χαρά για τα παιδιά σας. Στόχος μας είναι να γίνει και μια αθλητική εγκατάσταση. Γιατί το Αλαμάνο είναι ένα αγροτικό χωριό και πρέπει να φροντίζουμε οι κάτοικοί του να μπορούν να μείνουν εδώ και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε γι΄ αυτό. Έχουμε προγραμματίσει πολλά ακόμα για το Αλαμάνο και για όλες τις περιοχές του Δήμου. Πρέπει να μας εμπιστευτείτε, για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη μέχρι και την τελευταία μέρα, για να υλοποιήσουμε όλα όσα έχουμε σχεδιάσει. Σας ευχαριστώ», κατέληξε.

«Εργάτης της αυτοδιοίκησης» ο Τάσος Στέφης

Στον Άγιο Ιωάννη ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Τάσο Στέφη, τον οποίο χαρακτήρισε «εργάτη της αυτοδιοίκησης» που όλα αυτά τα χρόνια αφιερώνει πάρα πολύ χρόνο για το χωριό του κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορεί.

Κάνουμε έργο για να κρατήσουμε τον κόσμο στα χωριά

«Έχουμε έναν δρόμο από τον Άγιο Ιωάννη μέχρι τα Αθίκια που είναι πλέον πάρα πολύ καλός, χάρη στην εμμονή του Δήμου και του προέδρου του χωριού σας. Πρέπει να κάνουμε έργο στα χωριά για να κρατήσουμε τον κόσμο εδώ, όπως αυτό της υδροδότησης, αφού όπως πολύ καλά ξέρετε εσείς, κάποτε εδώ ερχόταν νερό μόνο με βυτία. Ένα έργο που έγινε με πολύ κόπο για να υπάρχει πόσιμο ποιοτικό νερό και στο πιο απόμακρο χωριό του Δήμου».

Πρέπει να γίνουν επιτέλους οι φυλακές στον Άγιο Ιωάννη

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνουν επιτέλους εδώ οι φυλακές, ένα μεγάλο έργο με το οποίο και κατασκευαστικά αλλά και αφού ολοκληρωθεί, θα απασχολήσει πολλούς κατοίκους από το χωριό και τη γύρω περιοχή».

Αυθαίρετες οι ανακοινώσεις αντιπάλων για μειώσεις τελών

«Ακούω αυθαίρετες ανακοινώσεις για μειώσεις τελών  χωρίς να λένε ΠΩΣ θα τις κάνουν. Εμείς λέμε επίσημα ότι με τη λειτουργία του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων που θα ολοκληρωθεί σε 3 μήνες, θα έχουμε μείωση τελών τουλάχιστον κατά 25%!».

Το χωριό πρέπει να γίνει 100% παραδοσιακό!

«Θέλουμε αυτό το χωριό να γίνει 100% παραδοσιακό, γιατί θα υπάρξει ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Θέλω να με εμπιστευτείτε και πάλι για να υπηρετήσω εσάς και να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Κι αυτό θα το κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ», είπε κλείνοντας ο Α. Πνευματικός.

Τέτοια συγκέντρωση δεν είχαμε στα Αθίκια ούτε το 2010, ούτε το 2014!

Η αποθέωση, ήρθε στον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του Δημάρχου στην έδρα του πρώην Δήμου Σαρωνικού στα Αθίκια. Ο κόσμος περίμενε όρθιος να υποδεχτεί τον Α. Πνευματικό, αφού όλα τα τραπεζοκαθίσματα ήταν γεμάτα.

«Τέτοια συγκέντρωση δεν είχαμε ούτε το 2010, ούτε το 2014. Σας ευχαριστώ πολύ όλους μέσα από την καρδιά μου», είπε απόλυτα ικανοποιημένος ο Δήμαρχος ξεκινώντας την ομιλία του.

Μην ακούτε κανέναν! Το νερό είναι ποιοτικό και πόσιμο!

«Ξεκινήσαμε ένα όμορφο ταξίδι πριν 8 χρόνια. Ερχόμενος στα Αθίκια είδα ένα όμορφο χωριό με πολλά όμως προβλήματα, τα οποία με μεράκι και κόπο προσπαθήσαμε και τα περισσότερα τα επιλύσαμε. Πολλοί δεν περίμεναν και δεν πίστευαν ότι αυτή η Δημοτική αρχή θα πάει το νερό, εκτός από την Κόρινθο και σε όλα τα χωριά του Δήμου. Κι όμως τα καταφέραμε. Με το μεγαλύτερο δίκτυο νερού που υπάρχει σε επαρχιακό Δήμο πανελλαδικά! Και νερό απολύτως ποιοτικό και πόσιμο! Και μην ακούτε κανέναν που λέει το αντίθετο, γιατί γίνονται μετρήσεις και αναλύσεις συνεχώς», σημείωσε.

Νέος παιδικός Σταθμός και Κλειστό Γυμναστήριο στα Αθίκια

«Έχει δημοπρατηθεί ο νέος Παιδικός Σταθμός σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου. Όπως και ένα Κλειστό Γυμναστήριο εδώ στα Αθίκια για το οποίο η μελέτη είναι ήδη έτοιμη. Δεν αφήσαμε κανένα παιδί εκτός Παιδικού Σταθμού. Και η γενικότερη κοινωνική πολιτική του Δήμου θα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο όσο υπάρχουν ακόμα προβλήματα από την κρίση και προβλήματα μέσα σε οικογένειες. Με τη δική μας διοίκηση, αυτός ο Δήμος δεν θα κινδυνεύσει ποτέ! Ούτε οικονομικά, ούτε κοινωνικά!», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ μετά τις εκλογές θα είναι η δύναμή μας

«Έχει μεγάλη σημασία, μετά τις εκλογές να παλέψουμε για τα προβλήματα του Δήμου με ΕΝΟΤΗΤΑ σαν κοινωνία. Αυτή η ΕΝΟΤΗΤΑ θα είναι η δύναμή μας για τα επόμενα χρόνια! Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη σας. Για τη σημερινή σας παρουσία εδώ. Γιατί τέτοια συγκέντρωση δεν έχει ξαναγίνει στα Αθίκια. Να είστε όλοι καλά. Σας ευχαριστώ πολύ…», κατέληξε φανερά συγκινημένος ο Α. Πνευματικός.