Κυ. Ιαν 29th, 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Κορινθίων: «Παροχή των απαραίτητων τεστ για τον covid-19 στα παιδιά που αθλούνται στο κολυμβητήριο Κορίνθου»

Κοινοποίηση ειδήσεων

κ. Δήμαρχε,

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο να στηριχτούν οι δομές αθλητισμού και να μην γίνεται ακόμα πιο δυσβάσταχτο το κόστος για την λαϊκή οικογένεια. 

Στο κολυμβητήριο της Κορίνθου, όπου οι οικογένειες αναγκάζονται ήδη να πληρώνουν για να προπονούνται, τώρα λόγω της πανδημίας απαιτείται το επιπρόσθετο κόστος του να πραγματοποιούν τεστ κάθε βδομάδα. Μια οικογένεια πληρώνει για ένα παιδί 35 ευρώ το μήνα σε ιδιώτη για υπηρεσίες που θα έπρεπε να εξασφαλίζονται δωρεάν και επιπλέον 20 ευρώ για κάθε παιδί τη βδομάδα για το τεστ. 

Το κόστος είναι δυσβάσταχτο τη στιγμή που η πολιτική της κρατικής υποχρηματοδότησης και της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών εδώ και χρόνια έχει οδηγήσει στο να πληρώνεται ακριβά η συμμετοχή σε μαθήματα κολύμβησης και γενικά σε αθλητικές δραστηριότητες. Ειδικά σε συνθήκες που η ανεργία αυξάνεται και η κρίση πλήττει το λαϊκό εισόδημα.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να διευκολύνει την πρόσβαση στον αθλητισμό. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή είναι να παρέχει δωρεάν τα τεστ που απαιτούνται, δύο φορές τη βδομάδα στο κολυμβητήριο, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συμμετοχή των παιδιών στο μάθημα.

Το δικαίωμα στον Αθλητισμό δεν πρέπει να μπαίνει στην λογική κόστους-όφελους και της ανταποδοτικότητας, όπως γίνεται διαχρονικά από την πολιτική των κυβερνήσεων που υλοποιείται και στηρίζεται από τις Δημοτικές Αρχές. Το κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού δεν μπορεί από δικαίωμα να γίνεται εμπορεύσιμο προϊόν για τις τσέπες λίγων. 

Με βάση αυτά, ερωτάστε κύριε Δήμαρχε:

  • Τι μέτρα θα πάρετε ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα δωρεάν τεστ για τη συμμετοχή των μαθητών σε αθλητικές δραστηριότητες, στο χώρο άθλησης.
  • Τι μέτρα θα πάρετε ώστε να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση και η ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες του αθλητισμού, η εξασφάλιση δωρεάν πρόσβασης για τη λαϊκή οικογένεια σε υποδομές αθλητισμού. 

Η Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης

Βιβή Τζέκου

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr