Δε. Απρ 15th, 2024

Λουτράκι: Παρουσίαση βιβλίου του Ιατρού κ. Δημητρίου Ζόγκα, ”Από το λυκαυγές στο λυκόφως-Το οδοιπορικό ενός χειρουργού”

Κοινοποίηση ειδήσεων

Γράφει ο Ιωάννης Καραπανάγος

Με έντονο το στοιχείο της συναισθηματικής φόρτισης παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ιατρού κ. Δημητρίου Ζόγκα, ”Από το λυκαυγές στο λυκόφως-Το οδοιπορικό ενός χειρουργού”, στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λουτρακίου, το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022.

Το βιβλίο προλόγισαν διακεκριμένοι ιατροί, οι οποίοι είχαν διατελέσει μαθητές του κ. Ζόγκα, περιγράφοντας, με τα καλύτερα λόγια, τη διαδρομή του, την επιστημονική προσωπικότητα, καθώς και την ανθρώπινη προσφορά του συγγραφέα και ανακαλώντας, στη μνήμη τους, περιστατικά από τη συνεργασία τους, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η εκπαιδευτικός και ποιήτρια κα Έλενα Γεωργίου.

Ο κ. Ζόγκας αφιέρωσε τη βραδιά στη μνήμη της Ειρήνης Παππά, στην ”αστροφεγγιά”, όπως είπε χαρακτηριστικά γιατί της άρεσε να λέει ”η αστροφεγγιά του χωριού μου” και επεσήμανε στην ομιλία του, μεταξύ των άλλων, ότι στις σελίδες του βιβλίου του μεταχειρίζεται πολύ σκληρά λόγια για την πολιτική και τους πολιτικούς, κυρίως της μεταπολίτευσης και ότι θα στεναχωρήσει πολλούς φίλους του, όπως και αυτός πρώτος στεναχωρήθηκε. Συνεχίζοντας ο κ. Ζόγκας τόνισε ότι ειλικρινά  έπρεπε να τα πει γιατί οι αλήθειες πονούν και γιατί πρώτα αυτοί μας  πόνεσαν. 

Επίσης υπογράμμισε ότι ασκώντας κριτική δεν σπέρνει τον διχασμό και ότι οι Έλληνες πρέπει να μονιάσουν όλοι, έχοντας και τους, εξ ανατολών, Τούρκους που μας απειλούν. 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε ότι είμαστε και πρέπει να είμαστε μονιασμένοι, πέρα από τις αλήθειες που μπορεί να πει ο καθένας. 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ”δίολκος”.

Παρόντες ο Δήμαρχος Λουτρακίου -Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου και εκπρόσωποι συλλόγων.

Ευχόμαστε το βιβλίο αυτό να είναι καλοτάξιδο!