Σα. Σεπ 23rd, 2023

Μήνυμα της Ελλάδας στην Τουρκία με μεγάλη αεροναυτική άσκηση (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με μεγάλη αεροναυτική άσκηση απαντά η Ελλάδα στις προκλήσεις της Άγκυρας και στην επέκταση της παράνομης τουρκικής Navtex. Η άσκηση θα γίνει με πραγματικά πυρά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
 Στο πλαίσιο αυτό, με νέα Navtex δεσμεύονται για την πραγματοποίηση της άσκησης, από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου, οι περιοχές ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελλορίζου.

Σύμφωνα με πληροφορίες «κατόπιν της παράτασης της προηγούμενης παράνομης αγγελίας NAVTEX στην οποία προχώρησε η Τουρκία το απόγευμα της 23ης Αυγούστου για την συνέχιση των ερευνών του Oruc Reis έως τις 27 Αυγούστου 2020 και 23.59 ώρα Ελλάδος, η Ελλάδα θα δεσμεύσει με αγγελία NAVTEX περιοχή αεροναυτικών ασκήσεων εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και νοτίως Καστελορίζου. Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου ως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020».

«Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική. Με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια» αναφέρουν Κυβερνητικές πηγές.

Παράλληλα ο Τούρκος Υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά προκλητικός επαναλαμβάνοντας ότι η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου είναι «άκυρη» και οι θέσεις της Ελλάδας, «παράλογες».

«Να υπερασπίσει την εθνική κυριαρχία με τους κανόνες εμπλοκής που έχουν εισηγηθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις. ΑντιNavtex, νηοψία και κατάσχεση του τουρκικού ερευνητικού, βύθιση των πολεμικών που θα αντιδράσουν. Κάθε ολιγωρία συνιστά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.
Πηγή:ΕΡΤ