Κυ. Ιούν 23rd, 2024

Μαθητές επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πενήντα (50) μαθητές και μαθήτριεςτης (Β΄) και (Γ΄) τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου,συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του Σχολείουκ. Αντώνιο Σταυρόπουλο, Θεολόγοκαι τους καθηγητές τουςκ. Αγγελική Κυριάκου,Θεολόγο, κ. Αναστασία Γεώργαρη, Πληροφορικήςκαι κ. Κωνσταντίνα Γεωργακά, Μαθηματικό,επισκέφθηκαν, χθες Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου 2022, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο στην Κροκίδειο Αίθουσα της Ι. Μητροπόλεως μας.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας υποδέχτηκε με πολλή χαρά τους μαθητές και τους καθηγητές τους και με τον αναστάσιμο χαιρετισμό «χαίρετε», που χρησιμοποίησε ο Χριστός όταν, μετά την Ανάστασή Του, φανερώθηκε στους μαθητές Τουδίδοντάς τους την ειρήνη Του. Ακολούθως, μίλησε στα παιδιά για την ιστορικότητα ολοκλήρου του οικοδομικού τετραγώνου που τους φιλοξενεί, δηλαδή, της Κροκιδείου Αιθούσης, του Επισκοπείου και της πρώην Ιερατικής Σχολής, όπου στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Κορίνθου.

Στην συνέχειαέθεσε με πατρικό τρόπο το θέμα της μελλοντικής αποκατάστασης τους αναφερόμενος στην φράση «τάἀγαθάκόποιςκτῶνται» και στην παράφραση αυτής ότι τα αγαθά «όπλοις κτώνται» ή «κόλποις» επισημαίνοντας ότι ακόμα και να αποκτήσει κάποιος πολλά υλικά αγαθά, εάν δεν τα μοιραστεί, δεν θα αισθάνεται το «χαίρετε» του Χριστού, ούτε και την «ειρήνη» Του, καταλήγοντας σαν τον άφρονα πλούσιο του Ευαγγελίου. Σήμερα τα υλικά αγαθά χρησιμοποιούνται βάναυσα, με σκοπό όχι να ζήσει καλύτερα ο άνθρωπος αλλά οι λίγοι να ζουν και οι πολλοί να πεθαίνουν. Σε λίγες ημέρες θα εορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Ο Χριστός ήρθε στον κόσμο για να μας δώσει ποιότητα και προοπτική ζωής, δηλαδή, να ζήσουμε αιώνια κοντά Του. Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού, έχοντας στοιχεία θεϊκά,όπως η αθανασία και η ελευθερία, τα οποία όμως τα έχασε με την έκπτωση των Πρωτοπλάστων και ο Χριστός με την Σάρκωσή, την Σταύρωση και την Ανάστασή Τουεπαναχορήγησε στον άνθρωπο την δυνατότητα της αιώνιας ζωής.

Ένα άλλο θέμα που έθιξε ο Σεβασμιώτατοςστους νέους και τις νέες μας ήτανοι φυλετικές διαφορές και διακρίσεις επεξηγώντας ότι στην Ορθόδοξη Πίστη δεν μιλάμε για θρησκεία αλλά για Εκκλησία και μέσα σε Αυτή δεν υπάρχουν διακρίσεις και όλοι είμαστε το ίδιο μπροστά στον Χριστό, όπως χαρακτηριστικά λέει ο μεγάλος Απόστολος μας Παύλος: «οὐκἔνιἸουδαῖοςοὐδὲἝλλην, οὐκἔνιδοῦλοςοὐδὲἐλεύθερος, οὐκἔνιἄρσενκαὶθῆλυ· πάντες γὰρὑμεῖςεἷςἐστεἐνΧριστῷἸησοῦ» (Γαλ. γ΄, 28). Ας εορτάσουμε επομένως τα εφετινά Χριστούγεννα και ανθρώπινα και θεϊκά εφαρμόζοντας στην ζωή μας την διδασκαλία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο εορτασμού με στροφή από τον υλισμό και τον τεχνητό – ηλεκτρονικό τρόπο ζωής προς την πνευματικότητα, που με τόσο κόπο μας άφησαν οι πατέρες μας, καθώς όσο και αν περάσει στην νοοτροπία μας η λεγόμενη «μετά άνθρωπο εποχή», που στηρίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και τα παράγωγά της, πάλι άνθρωποι του Θεού θα είμαστε.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Σταυρόπουλος ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την ολοκλήρωση της επισκέψεως και τα πατρικά του λόγια και οι μαθητές του προσέφεραν εις ένδειξη αγάπης ένα συμβολικό δώρο.Ο Μητροπολίτης μας μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες αντευχήθηκε καλή πρόοδο και καλά Χριστούγεννα καιπροσέφερε «ευλογίες», κεράσματα, το νέο εγκόλπιο ημερολόγιο της Ι. Μητροπόλεως μας που είναι αφιερωμένο στον ΛουτρακιώτηΕθνοϊερομάρτυρα κατά τα χρόνια της Γερμανο – Ιταλικής κατοχής αείμνηστο πρώην Μητροπολίτη Δημητριάδος κυρό Δαμασκηνό Χατζόπουλο και το βιβλίο του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου (Φούντα) με τίτλο: «ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ», το οποίο εξέδωσε η Ι. Μητρόπολή μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου προτρέποντας τα παιδιά να το μελετήσουν,ώστε να έρθουν σ᾿ επαφή με τα κείμενα της Καινής Διαθήκης και ειδικά αυτά που αναφέρονται στους Κορινθίους.