Τε. Αυγ 17th, 2022

Μαργαρίτα Σπυριδάκου: Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη θέση μου στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Πριν λίγο καιρό, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου μου κοινοποίησε έγγραφο της ΝομικήςΥπηρεσίαςτης Περιφέρειας, προφανώς μετά απόπαραγγελία τουΠεριφερειάρχη,σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να παραιτηθώ από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών λόγω της ανεξαρτητοποίησης μου από την παράταξη “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο” με την οποία μετά από εκλογές στο Περιφερειακό Συμβούλιο εξελέγην στη ΓενικήΣυνέλευση των Περιφερειών.

 Αν δεχθώτην υπόδειξη του κ. Προέδρου του Π.Σ. (προφανώς κατ’ εντολήτου κ. Περιφερειάρχη) να παραιτηθώ από το το Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. το άμεσο αποτέλεσμα είναι η θέση που κατέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος να καλυφθεί από τον πρώτο επιλαχόντα ο οποίος δεν έχει καμμία σχέση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και να χαθεί η δική μας φωνή σε ένα θεσμικό και αποφαστικο όργανο.

Φυσικάδεν έχω καμία πρόθεση να εγκαταλείψω την θέση μου στο συνδικαλιστικό όργανο των Περιφερειών και να στερήσω την Πελοπόννησο από μια φωνή μέσα σ αυτό.

Από την άλλη δε συντρέχει κανένας λόγος να το κάνω αυτό καθώς στο ΔΣ εξελέγην ως μέλος της Παράταξης του Πρόεδρου, Απόστολου Τζιτζικώστα, με τον οποίο έχω άριστη συνεργασία και σέβομαι απεριόριστα για την εξαιρετική δουλειά που κάνει ως Περιφερειάρχης και ως Πρόεδρος, διεκδικώντας δυναμικά για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση τόσο από την Ελληνική Κυβέρνηση όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής των Περιφερειών και συνεπώς συνεχίζω να τον στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις.

Υπενθυμίζω επίσης στον κ. Περιφερειάρχη ότι σε ανεξαρτητοποίηση απο την Παράταξη “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο” προχώρησα έπειτα από ρεβανσιστικές τακτικές και αποκλεισμό που μου επιβλήθηκε από τον ίδιο επειδή τόλμησα να διαφοροποιηθώ στο θέμα της διοργάνωσης των Επετειακών Εκδηλώσεων των 200χρονων από την Έναρξη της ΕλληνικήςΕπανάστασης.

Η εκδικητικότηταέναντιοποιουδήποτετιμήματος και η εμπάθεια είναι κακοί σύμβουλοι όταν κατέχουμε δημόσια αξιώματα και υπηρετούμε θεσμούς.

 Από την πλευρά μου δίνω και θα εξακολουθήσω να δίνω όλες μου τις δυνάμεις για να τιμήσω την ψήφο των συμπολιτών μου. Άλλωστε αυτοί είναι οι τελικοί κριτές.       

Μαργαρίτα Σπυριδάκου

Χειρουργός Οδοντίατρος

Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας