Πα. Ιούλ 19th, 2024

Μενίδι: Με βεβαρημένο ιστορικό βίας ο ειδικός φρουρός της ΔΙ.ΑΣ – Διαβάστε το κατηγορητήριο για τους 4 αστυνομικούς

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που χαστούκισε δύο φορές τον 12χρονο Ρομά, το 2016 είχε κατηγορηθεί και πάλι για ανάλογο περιστατικό σύμφωνα με ασφαλείς και διασταυρωμένες πηγές του bloko.gr.

Και μπορεί να αθωώθηκε, όμως κατά πως φαίνεται δεν συνετίστηκε. Το δεύτερο μέλος της ομάδας, ορκίστηκε πριν από μία εβδομάδα να υπηρετεί την ασφάλεια και την ακεραιότητα του πολίτη, καθώς αποτελεί μέλος της τελευταίας φουρνιάς των ειδικών φρουρών που εντάχθηκαν στο σώμα.

Tο κατηγορητήριο κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που συνελήφθησαν από τους αδιάφθορους για την βιαιοπραγία σε βάρος 12χρονου Ρομά:

Σύμφωνα με το bloko.gr, οι 3 παραπέμπονται για παράβαση των άρθρων 231 του Π.Κ. σε συνδυασμό με το 45 (υπόθαλψη κατά συναυτουργία) καθώς και με το 259 (παράβαση καθήκοντος) ενώ ο τέταρτος που φέρεται ως ο δράστης και διέφυγε της σύλληψης, πέραν της παράβασης καθήκοντος, για σωματική βλάβη (308) και έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά (82Α) σε συνδυασμό με το άρθρο 11 του Π.Δ. 120/2008 του πειθαρχικού δικαίου του αστυνομικού προσωπικού.

Δημοσιεύουμε εκ νέου την προ ολίγου ανακοίνωση της αστυνομίας με την οποία γίνεται γνωστό πως τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.  
Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού  στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση. Με Απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί.