Τρ. Μαρ 21st, 2023

Μεσίστιες οι σημαίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το δυστύχημα στα Τέμπη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε τριήμερο εθνικό πένθος, από την 1η έως και την 3η Μαρτίου, κηρύχθηκε η χώρα με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, λόγω του τραγικού πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στο πλαίσιο αυτό, οι σημαίες θα είναι μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτήρια, ενώ αναστέλλονται οι δημόσιες εκδηλώσεις.

Οσον αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναστέλλεται τόσο η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη απόγευμα παρουσίαση στη Μεθώνη του λευκώματος του ΕΟΤ για τα κάστρα της Ελλάδας, ενώ αναστέλλεται και η προγραμματισμένη για μεθαύριο Παρασκευή 3 Μαρτίου επίσκεψη στην Τρίπολη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με τη θλιβερή αφορμή του τραγικού πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, προέβη στην εξής δήλωση:

“Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τη μεγάλη συμφορά που έπληξε την ελληνική κοινωνία. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί ακρωτηριάστηκαν ή τραυματίστηκαν βαριά.

Ας οδηγήσει η συγκλονιστική αυτή τραγωδία στις αναγκαίες και στις αυτονόητες αποφάσεις και στα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Θρηνούμε μαζί με τους οικείους των αδικοχαμένων”.

Οπως είναι γνωστό, η χώρα μας -με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- κηρύχθηκε σε τριήμερο εθνικό πένθος, από την 1η έως και την 3η Μαρτίου, στο πλαίσιο του οποίου οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ αναστέλλονται το ίδιο χρονικό διάστημα και όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr