Σα. Απρ 13th, 2024

Με συνοδεία περιπολικών η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κάθοδο των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας. Το ταξίδι των τρακτέρ έχει ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιείται σε συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ.. Σήμερα, οι αγρότες θα κάνουν σύσκεψη στο Κάστρο Βοιωτίας, όπου και θα διανυκτερεύσουν και αύριο θα συνεχίσουν την πορεία τους με τελικό προορισμό την Αθήνα και την Πλατεία Συντάγματος.

Τα τρακτέρ των αγροτών από Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα και Μαγνησία ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (19/2) προκειμένου να συναντηθούν με τα μπλόκα της Φθιώτιδας και όλοι μαζί να φτάσουν στο Κάστρο Βοιωτίας όπου και θα υπάρξει διανυκτέρευση. Από εκεί θα ξεκινήσουν ακόμη 100 τρακτέρ με προορισμό την Αθήνα.

Οι αγρότες από την Πελοπόννησο και από τη Δυτική Στερεά αναμένεται να συγκεντρωθούν στα Μέγαρα και από εκεί συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων θα φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, αγρότες θα καταφθάσουν στην «καρδιά» της πρωτεύουσας με τουλάχιστον 60 λεωφορεία και δεκάδες ημιφορτηγά.

Η προσυγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Παράλληλα, τα σημεία υποδοχής των αγροτών, από τα εργατικά συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της Αττικής για το συλλαλητήριο τους στο Σύνταγμα,  που έχουν οριστεί για τις 17:30 είναι τα εξής:

Ομόνοια: Ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, στο Φάρμακο, στον Τύπο – Χαρτί και τη Κλωστοϋφαντουργία, Σωματεία Εργαζομένων στην Ενέργεια, στο Νερό και στη Χημική Βιομηχανία, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.

Πλατεία Σανταρόζα (απέναντι από REX): Σωματεία εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες, Ταχυμεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Ομοσπονδία και σωματεία Λογιστών – Ελεγκτών, Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σωματεία Καλλιτεχνών, Σωματεία Καθαριστών – Καθαριστριών.

Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Σύλλογοι Σπουδαστών Κατάρτισης.

Σύνταγμα: Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομοσπονδία και Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματεία στις Κατασκευές, Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού –  Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Ναυτεργατικά Σωματεία, Σωματεία Λιμενεργατών και εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες, μαζικοί φορείς Νοτίων και Ανατολικών Προαστίων, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το δρομολόγιο που θα ακολουθήσουν οι αγρότες μέχρι να φτάσουν στο Σύνταγμα είναι το εξής: Εθνική Οδός – Λεωφόρος Κηφισού – Πειραιώς – Ομόνοια – Πανεπιστημίου.

Tα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Σε ανακοινώσεις προέβη η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου για τα έκτακτα μέτρα που θα λάβει η τροχαία λόγω του αγροτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη (20/02).

Όπως ανακοινώθηκε, τα τρακτέρ θα κινηθούν προς την Αθήνα συνοδεία περιπολικών με δρομολόγια από το Κάστρο Βοιωτίας και τα Μέγαρα Αττικής, όπου θα συγκεντρωθούν. Επιπλέον, τα πούλμαν που θα μεταφέρουν αγρότες, θα σταθμεύσουν σε χώρους του ΟΑΚΑ, ενώ θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ.

Αναφορικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από αύριο το μεσημέρι προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας θα ισχύσει κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα και συγκεκριμένα στο τμήμα Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη.

Τα τρακτέρ Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Ακολούθως, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη. Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τρίτη (20/02) στην Αθήνα

To πρωί της Τετάρτης θα αναχωρήσουν οι αγρότες

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αγρότης από το μπλόκο του Πλατύκαμπου, Χρ. Σιδηρόπουλος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι εθνικό ζήτημα η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ κι ότι αυτό που ψηφίστηκε στην ΕΕ πρέπει να ανατραπεί». Μιλώντας για τη Θεσσαλία και τις αποζημιώσεις τόνισε ότι «δεν είναι ένα οικονομικό κόστος που το προκαλέσαμε εμείς».

«Οι καταστροφές που έχουμε στη Θεσσαλία αφορούν περίπου 180.000 στρέμματα που είναι ακόμα μέσα στο νερό ενώ υπάρχουν κι άλλα 300.000 στρέμματα που είναι ακατάλληλα για καλλιέργεια» υπογράμμισε ακόμα ο κ. Σιδηρόπουλος ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν θα εμποδίσουν κανέναν και δεν θα κλείσει κανένας δρόμος.

Μίλησε για συντεταγμένη και προσεκτική κάθοδο κι ανέφερε ότι «θα είμαστε στο Σύνταγμα την Τρίτη το απόγευμα και την Τετάρτη το πρωί -ενδεχομένως στις 10:00- θα αναχωρήσουμε για να γυρίσουμε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα».

Χρυσοχοΐδης: «Οι αγρότες έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν – Θα υπάρξει αναστάτωση στο κέντρο»

«Υπάρχει πλήρης πρόθεση για συνεννόηση με τους αγρότες», τόνισε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, «οι αγρότες έχουν δικαίωμα να ξεσηκωθούν» και πρόσθεσε: «Ο ευρωπαϊκός ξεσηκωμός των αγροτών ασκεί πιέσεις».

Στο ερώτημα αν θα υπάρξει χάος στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν ξεκάθαρος: «Θα υπάρξει μια αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας, αλλά η κάθοδος των τρακτέρ στην πρωτεύουσα είναι συντεταγμένη και υπάρχει συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ. και την Τροχαία».

Χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι έχουν ενημερωθεί ήδη οι πολίτες από την Τροχαία σχετικά με το ποιοι δρόμοι θα κλείσουν λόγω του συλλαλητηρίου των αγροτών που είναι προγραμματισμένο για τις 18:00 στο Σύνταγμα.

Μαρινάκης: Έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια

Για εξάντληση των δημοσιονομικών περιθωρίων της Κυβέρνησης έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης: «Η πόρτα του γραφείου του Πρωθυπουργού είναι ανοιχτή. Αν αυτό που με ρωτάτε σημαίνει περαιτέρω ενίσχυση στο πλαίσιο του κρατικού προϋπολογισμού, η απάντηση είναι “Όχι”. Έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια -το έχουμε πει- και δεν θέλουμε να δημιουργούμε προσδοκίες στις οποίες δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Εφόσον αιτηθούν οι Εκπρόσωποι των αγροτών κάποια συνάντηση με κάποιον Εκπρόσωπο, δεν γνωρίζω από ποιο Υπουργείο, εμείς εδώ είμαστε να ακούσουμε ξανά τα αιτήματά τους. Αλλά το ξαναλέω: Αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε τη συγκεκριμένη περίοδο για το ρεύμα και για το πετρέλαιο, το κάναμε».

zougla.gr