Κυ. Μάι 26th, 2024

Μητσοτάκης: Η ιστορία δεν ξαναγράφεται – Κανείς δεν θα δεχθεί τον αναθεωρητισμό

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (SEECP)(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε δηλώσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της Συνόδου για τη Συνεργασία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή του Όλαφ Σολτς και του προέδρου του Συμβουλίου της Ευρώπης Σαρλ Μισέλ.

«Η Σύνοδος χάραξε έναν οδικό χάρτη κοινών στόχων και αρχών που πιστεύω ότι μόνο μπροστά οδηγεί, σε μια πόλη που αποτελεί σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Η συμμετοχή των ξένων ηγετών στη Σύνοδο αποδεικνύει τη σημασία της για όλες τις πλευρές, αλλά και τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή μας».

Στη Σύνοδο Κορυφής απεδείχθη ότι υπάρχει δυναμική για συνεργασία όλων είπε ακόμα.
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι «Σήμερα έφτασε η ώρα να προχωρήσουμε στην ενσωμάτωση των δυτικών Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια».
Τέλος, τόνισε σε όλους του τόνους ότι «η ιστορία δεν ξαναγράφεται επειδή κάποιος την κατασκευάζει αυθαίρετα στο μυαλό του» και επεσήμανε ότι «κανείς δεν μπορεί να δεχθεί τον αναθεωρητισμό». 

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους άλλους ηγέτες για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας.