Δε. Ιούλ 22nd, 2024

Μητσοτάκης: Οι αυξήσεις στην ενέργεια είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα – Χρειάζεται πανευρωπαϊκή απάντηση (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Είναι βέβαιο ότι το θέμα των αυξήσεων στην ενέργεια είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα και για αυτό χρειάζεται πανευρωπαϊκή απάντηση τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του πριν από λίγο από τις Βρυξέλλε.

Είπε ότι στην Ελλάδα έχουν παρθεί ήδη μέτρα στήριξης των πιο ευάλωτων νοικοκυριών τα οποία είναι εναρμονισμένα με το πλαίσιο των επιλογών της ΕΕ. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προτάσεις που κατέθεσε ο ίδιος για το συγκεκριμένο θέμα λέγοντας μεταξύ άλλων ότι πρότεινε να ενισχυθεί η αποθήκευση του φυσικού αερίου καθώς και το να εξετασθεί στο μέλλον η αγορά φυσικού αερίου από την ΕΕ όπως και με τα εμβόλια.

Είναι θετικό ότι ζητήθηκε να γίνει μια συνολική αξιολόγηση του τρόπου αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας και να καταλήξει σε προτάσεις για την αντιμετώπιση των αυξήσεων.

Ακόμα είπε ότι αναφέρθηκε στη σημασία της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου ως εναλλακτικής διαδρομής για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη ενώ είπε ότι ήταν κοινός τόπος στο Συμβούλιο ότι η πράσινη μετάβαση δεν είναι υπεύθυνη για τις αυξήσεις στο φυσικό αέριο και κατ’ επέκταση στην ηλεκτρική ενέργεια.