Σα. Μαρ 2nd, 2024

Μονή Πετράκη: Σοβαρά δύο Μητροπολίτες από την επίθεση με το καυστικό υγρό – Ποιος είναι ο δράστης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του newsit.gr, ένας ιερέας για τον οποίο είχε προγραμματιστεί συνοδικό δικαστήριο, φέρεται να επιτέθηκε με καυστικό υγρό εναντίον των αρχιερέων.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο ιερέας φέρεται να καθαιρέθηκε «μπούκαρε» σε αίθουσα και επιτέθηκε με το καυστικό υγρό εναντίον των αρχιερέων, ενώ συνελήφθη στην προσπάθειά του να διαφύγει από το σημείο.

Οι τραυματίες όπως προαναφέραμε μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως οι επτά είναι Μητροπολίτες κι ο έβδομος ένας ειδικούς φρουρός.

Αρχικά και οι επτά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ τρεις εξ αυτών έχουν πιο σοβαρά τραύματα -κυρίως στα χέρια και το πρόσωπο- και διακομίζονται στην ειδική Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ. Σύμφωνα με το Mega, δύο εξ αυτών είναι ο Μητροπολίτης Άρτης, Καλλίνικος και ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Κύριλλος.

Τραυματίες είναι επίσης οι Μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως, Γουμενίσσης, Γλυφάδας, Κασσάνδρειας, Ζακύνθου, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του Συνοδικού δικαστηρίου, Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός και δύο δικηγόροι.

Ο δράστης έχει μεταφερθεί ήδη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από την Μονή Πετράκη

Μονή Πετράκη

Ποιος είναι ο δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας που επιτέθηκε με το καυστικό υγρό είναι από την Βέροια, ο οποίος είχε παραπεμφθεί από τον Μητροπολίτη Βέροιας για ένα σοβαρότατο πειθαρχικό παράπτωμα.

Επιπλέον, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετέβη ήδη στο ΓΝ Λαϊκό, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, ενώ στο πλευρό του ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης – Γιάννα Σουλάκη – Λευτέρης Σουχάιμπ.

www.newsit.gr