Σα. Ιαν 28th, 2023

Νέα Σμύρνη: Στη δημοσιότητα νέο περιστατικό ξυλοδαρμού γυναίκας από αστυνομικούς

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ένα άγνωστο έως τώρα περιστατικό ξυλοδαρμού γυναίκας από αστυνομικούς της «Δράση», κατά το όργιο αστυνομικής καταστολής στη Νέα Σμύρνη, στις 9 Μαρτίου, έρχεται στο φως της δημοσιότητας – Η καταγγέλλουσα προσκόμισε βίντεο που απεικονίζει την επίθεση των αστυνομικών σε βάρος της

Νέο οπτικό υλικό που δείχνει γυναίκα να ξυλοκοπείται από αστυνομικό της ομάδας «Δράση» στις 9 Μαρτίου κατά το όργιο αστυνομικής καταστολής σε βάρος πολιτών στη Νέα Σμύρνη παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. από το θύμα της καταγγελλόμενης επίθεσης. Το συγκεκριμένο βίντεο δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το tovima.gr, πρόκειται για μία ιδιαίτερα σοβαρή εξέλιξη στην εσωτερική έρευνα των αρχών ασφαλείας για όσα είχαν συμβεί πριν από ένα μήνα στα εκτεταμένα επεισόδια κοντά στην λεωφόρο Συγγρού. Το νέο διπλό περιστατικό καταγγελλόμενης βιαιοπραγίας αστυνομικών κατά πολιτών έρχεται μετά τα επτά σχετικά συμβάντα που ήδη ερευνώνται και από τα οποία οδηγούνται στο αρχείο τα τέσσερα.

Το χρονικό τη επίθεσης των αστυνομικών

Peder B. Helland – HopeCopy video urlPlay / PauseMute / UnmuteReport a problemLanguageMox Player

Οι νέες καταγγελίες και το άγνωστο μέχρι σήμερα οπτικό υλικό προέκυψαν στα πλαίσια της διερεύνησης περιστατικού με παράσυρση ενός νεαρού από μηχανή της ομάδας «Δράση» που αποτυπώθηκε σε βίντεο διαδικτυακών τόπων.

Την σχετική έρευνα ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ που εντόπισε τον νεαρό που χτυπήθηκε από την μηχανή της ομάδας «Δράση», αλλά και τα στοιχεία των αστυνομικών που επέβαιναν στην εν λόγω υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω πολίτης φέρεται να κατάγγειλε ότι πέρα από την παράσυρση με το δίκυκλο δέχθηκε χτυπήματα με αστυνομική ράβδο στο κεφάλι από αστυνομικό της ίδιας ομάδας «Δράση».

Όμως η έρευνα φαίνεται να απέκτησε νέες διαστάσεις όταν κλήθηκε να καταθέσει σχετικά μία νεαρή φίλη του παθόντα η οποία, σύμφωνα με πηγές, αρχικά επιβεβαίωσε τον ξυλοδαρμό του νεαρού και στην συνέχεια φέρεται να ανέφερε ότι δέχθηκε κι η ίδια χτυπήματα κι εξυβρίσθηκε από αστυνομικούς.

Ωστόσο, εκείνο που θεωρείται ακόμη μεγαλύτερου ενδιαφέροντος είναι ότι η γυναίκα αυτή προσκόμισε κι οπτικό υλικό σε ψηφιακό αρχείο που δείχνει αστυνομικό να την χτυπάει με χέρια και πόδια.

Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει ήδη το οπτικό υλικό που έχει εισαχθεί αιφνιδιαστικά στην έρευνα για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, ενώ γίνεται ευρύτερη έρευνα αφού θεωρείται ότι στο εν λόγω τμήμα των επεισοδίων συμμετείχε μεγαλύτερη ομάδα αστυνομικών από εκείνη που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr