Σα. Νοέ 26th, 2022

Νέες τοξικολογικές εξετάσεις σε Μαλένα και Ίριδα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Nέες τοξικολογικές εξετάσεις πρόκειται να γίνουν όσον αφορά στη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο εκ των τριών νεκρών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (06/05). Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις της στο MEGA και στην εκπομπή «Φως στο τούνελ», η καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Χρυσάνθη Σαρδέλη, ανέφερε ότι έχει γίνει αίτημα στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου, ώστε να διενεργηθεί τοξικολογικός έλεγχος σε συντηρημένα δείγματα ιστών και από τα δύο άτυχα κορίτσια. Παρ’ όλα αυτά, η ίδια απέφυγε να διευκρινίσει εάν τα δείγματα των ιστών της Μαλένας και της Ίριδας έχουν φτάσει ήδη στη Θεσσαλονίκη.

Χαρακτηριστικά, η Χρυσάνθη Σαρδέλη δήλωσε: «Η ανάλυση δειγμάτων στην τοξικολογία συνήθως παίρνει από μια εβδομάδα έως ένα μήνα, ορισμένες φορές και λίγο παραπάνω αν χρειάζονται περαιτέρω αναλύσεις και επιβεβαιώσεις των αποτελεσμάτων που προκύπτουν».

Μάλιστα, η ειδικός πρόσθεσε ότι η διαδικασία είναι λίγο πιο πολύπλοκη, καθώς θα πρέπει να γίνουν κάποια άλλα βήματα ώστε τα δείγματα που είναι διατηρημένα σε φορμόλη ή παραφίνη να υποστούν κάποιες διαδικασίες για να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν. Ακόμα, η καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ σημείωσε: «Είμαστε στην ευτυχή θέση στη Θεσσαλονίκη και με τη συνδρομή της Περιφέρειας που μας αγόρασε αυτό τον περίφημο φασματογράφο μάζας να κάνουμε αναλύσεις και να βρούμε ουσίες σε ελάχιστες ποσότητες. […] Πάντα αναλύουμε τα πράγματα, αναλόγως των πληροφοριών που έχουμε και στη χώρα μας δεν έχουμε τόσο καλή παράδοση να στέλνουμε σωστές πληροφορίες ο ένας στον άλλον».