Σα. Φεβ 4th, 2023

Νέο Πάρκο Δραστηριοτήτων και Αναψυχής στο Εμπορικό Κέντρο Mare West στην Κόρινθο – Πότε ανοίγει (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Skate park, pump track, τοίχος αναρρίχησης, υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων και ποδηλατόδρομος, σε μια έκταση συνολικά 7 στρεμμάτων

Με την ένταξη των νέων εγκαταστάσεων, το Mare West εμπλουτίζει τη λειτουργία του και αναδεικνύεται σε μοναδικό προορισμό συνάντησης και δωρεάν ψυχαγωγίας στην Πελοπόννησο.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, από τις 11.00 μέχρι τις 14.00, στο νέο πάρκο Δραστηριοτήτων & Αναψυχής του Mare West το κοινό θα μπορεί να απολαύσει ένα εντυπωσιακό BMX show, επίδειξη Skateboard & οδήγησης στην πίστα Pump Track αλλά και να δοκιμάσει τις δυνατότητές του στην πίστα Pump Track με την καθοδήγηση των ειδικών από την ΜΒΙΚΕ (Κόρινθος, 29 Οκτωβρίου 2019). Το Mare West παραδίδει  την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο κοινό, ένα μοναδικό Πάρκο Δραστηριοτήτων και Αναψυχής 7 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει πίστα skateboard, pump track, τοίχο αναρρίχησης, υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων καθώς και ποδηλατόδρομο. Το έργο συμπληρώνει και εμπλουτίζει τις υπηρεσίες του Mare West λειτουργώντας ως ένας ανοιχτός χώρος δωρεάν ψυχαγωγίας και διασκέδασης αλλά και ως ένας πόλος συνάντησης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τς περιοχής.

Ο γενικός σχεδιασμός του πάρκου εμπνέεται από τους πέντε κύκλους του σήματος των Ολυμπιακών αγώνων. Βασικός  άξονας του σχεδιασμού, αποτέλεσε η ανάγκη ενσωμάτωσης κάθε ηλικιακής ομάδας, ώστε να αποτελεί ένα χώρο προσβάσιμο και λειτουργικό για κάθε επισκέπτη.

Οι κύκλοι, λοιπόν, του νέου πάρκου περιλαμβάνουν:

  • Pump track 700 τ.μ., μια πίστα με στροφές, ευθείες, στροφές σε ανασηκωμένο έδαφος, τεχνητά κυματοειδή εμπόδια για μικρά άλματα, ειδικά σχεδιασμένη για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας
  • Skate park 500 τ.μ., για όσους αγαπούν το skateboard ή τα inline skates 
  • Τοίχο αναρρίχησης 350 τμ. για παιδιά από  6 ετών 

Υπαίθριο χώρο 300 τ.μ. για την φιλοξενία εκδηλώσεων, θερινού σινεμά, παραστάσεων κ.τ.λ.η

  • Χώρο χαλάρωσης και ξεκούρασης  500 τ.μ. με πέργκολα, τραπέζια και πάγκους πικ-νικ.

Τέλος, οι πέντε κύκλοι περικλείονται από ποδηλατόδρομο 250 μ. για άνετες βόλτες με ποδήλατο σε επίπεδο έδαφος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική χωρητικότητα του πάρκου είναι 3.000 άτομα. 

Το νέο έργο εντάσσεται αρμονικά στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Mare West, ενώ βασικοί στόχοι του βιοκλιματικού σχεδιασμού ήταν ο έλεγχος των φυσικών παραμέτρων του κλίματος όπως η ηλιακή ακτινοβολία και το πεδίο του ανέμου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ευνοϊκό μικροκλίμα. Για την κατασκευή του πάρκου επιλέχθηκαν υλικά άριστης ποιότητας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε επίπεδο ασφάλειας, αντοχής αλλά και αισθητικής, έτσι ώστε να αποτελεί ένα ιδανικό περιβάλλον άθλησης  και αναψυχής. 

Ο Τάσος Κεφαλάς, Διευθυντής Λειτουργίας του Mare West δήλωσε σχετικά:  «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παραδίδουμε στο κοινό το νέο Πάρκο Δραστηριοτήτων και Αναψυχής του Mare West.  Κίνητρό μας για τη δημιουργία του νέου πάρκου αποτέλεσε η προτίμηση που δείχνουν η τοπική κοινωνία αλλά και οι επισκέπτες-παραθεριστές στο Mare West.  Οι νέες εγκαταστάσεις αναβαθμίζουν τη λειτουργία μας και είναι βέβαιο ότι θα ενδυναμώσουν τη σχέση μας με τους επισκέπτες όλων των ηλικιών. Στόχος μας να δώσουμε περισσότερες επιλογές, προτείνοντας νέες δραστηριότητες, σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής και ασφάλειας.  Με την έναρξη της λειτουργίας του πάρκου διευρύνουμε τις δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρουμε, έτσι ώστε να αναβαθμίσουμε περαιτέρω την εμπειρία των επισκεπτών μας».

MARE WEST, μην πας μακριά…


Επιπλέον στοιχεία για το εμπορικό πάρκο MARE WEST
Διεύθυνση: 5οχλμ παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-ΠατρώνΩράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων: τις καθημερινές από τις 09:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 20:00Ωράριο λειτουργίας Supermarket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: τις καθημερινές από τις 08:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00Parking: 800 δωρεάν θέσεις Βρέφη: χώροι φροντίδας και εύκολη πρόσβαση σε καρότσια Πάρκο Δραστηριοτήτων και Αναψυχής: 7000τ.μ. με πίστα skateboard, pump track, τοίχο αναρρίχησης, χώρο πικ-νικ, υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων και ποδηλατόδρομοΠαιδική χαρά: 2 στρέμματα με θέα στη θάλασσαParking ποδηλάτωνΕύκολη πρόσβαση σε Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνείτε με:

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑREWEST
www.marewest.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 27410 25374

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr