Δε. Ιούλ 22nd, 2024

Νίκος Ταγαράς: Θωρακίζουμε με τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα τον Οδικό Άξονα Κορίνθου – Πατρών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για 28 πρόσθετα υδραυλικά τεχνικά έργα  στον Οδικό Άξονα Κορίνθου – Πατρών 

Σήμερα, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ελήφθη μια καθοριστικής σημασίας Απόφαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση του οδικού άξονα Κορίνθου –  Πατρών. 

Ειδικότερα αφορά στην Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για 28 πρόσθετα υδραυλικά τεχνικά έργα κατά μήκος της παραλιακής ζώνης -14 έργα κόστους 21,8 εκατ. ευρώ θα είναι στην Κορινθία και τα υπόλοιπα 14 κόστους περίπου 14,2 εκατ. ευρώ θα είναι στην Αχαΐα- ώστε να διασφαλισθεί η αντιπληµµυρική προστασία των περιοχών, η περαιτέρω µείωση ή ακόμη και η αποτροπή εµφάνισης πληµµυρικών φαινόµενων, αλλά και η λήψη µέτρων πολιτικής προστασίας για την εξασφάλιση της ετοιµότητας αντιµετώπισης και διαχείρισης εκτάκτων αναγκών. 

Με την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο Οδικός Άξονας Κορίνθου – Πατρών, επιταχύνονται οι διαδικασίες για την οριστικοποίηση των σχετικών μελετών και την επακόλουθη υλοποίηση των απαιτούμενων 28 πρόσθετων αντιπλημμυρικών έργων. Εκτιμώμενος χρόνος έναρξης εργασιών είναι η άνοιξη του 2022. 

Προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή, το Περιβάλλον, τις περιουσίες των πολιτών, τους διερχόμενους οδηγούς του Οδικού Άξονα Κορίνθου – Πατρών, καθώς και το ίδιο το οδικό έργο».

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, ως αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας, Αστικού Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων, σχετικά με την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για το έργο «Οδικός άξονας Κόρινθος –  Πάτρα» που εξέδωσε η Διεύθυνση Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων του ΥΠΕΝ. Με τη σχετική ΑΕΠΟ γίνεται το απαραίτητο βήμα για την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση της παραλιακής ζώνης εκατέρωθεν του Οδικού Άξονα Κορίνθου – Πατρών καθώς καθορίζονται οι περιβαλλοντικοί όροι για 28 πρόσθετα υδραυλικά τεχνικά έργα.