Δε. Ιούλ 22nd, 2024

Νίκος Ταγαράς: 1,5 εκατ. ευρώ για εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης στο Λουτράκι

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Ένα ακόμη σημαντικό έργο υποδομής που αφορά στην υδροδότηση του Λουτρακίου λαμβάνει το «πράσινο φως».

Μετά από εργώδεις και συστηματικές κινήσεις, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το έργο «Εσωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων», συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. €. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει κυρίως από το Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών – Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Με αυτό το έργο οι μοναδικές και πολύτιμες πηγές Λουτρακίου θα δίνουν νερό στην πόλη με σύγχρονο δίκτυο αγωγών 3ης γενιάς. Θα κατασκευαστούν συνολικά 35.700 μέτρα δικτύου, προσφέροντας στους πολίτες ποιοτικό νερό, το υπέρτατο αγαθό της ζωής, με υποδομές όπως αρμόζουν στις Πηγές Λουτρακίου».

Την έγκριση χρηματοδότησης ενός μεγάλου έργου υποδομής συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. €, των Εξωτερικών Δικτύων Ύδρευσης ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων ανακοινώνει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς. Ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Το Λουτράκι είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο κυρίως για τις Πηγές του και με την έγκριση χρηματοδότησης της πλήρους αναβάθμισης του δικτύου, αισθανόμαστε απολύτως δικαιωμένοι και ικανοποιημένοι.

Η ευγνωμοσύνη που αισθανόμαστε απέναντι στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά είναι μεγάλη, διότι αποδεικνύει με κάθε του ενέργεια, με κάθε του βήμα, ότι με την τεχνική του επάρκεια και την καθοδήγησή του είναι ένας άοκνος αρωγός για κάθε μεγάλο έργο υποδομής που σχεδιάζουμε. Τον ευχαριστώ θερμά και του ζητούμε να είναι πάντα δίπλα μας όπως και σε αυτό το έργο».

Τεχνική περιγραφή του έργου:«Εξωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων»

  • Προβλέπεται η κατασκευή εξωτερικού υδραγωγείου πηγών Λουτρακίου. Περιλαμβάνει τις εργασίες κατασκευής των δύο κεντρικών κλάδων του εξωτερικού τροφοδοτικού υδραγωγείου των Πηγών Λουτρακίου από τη συγκέντρωση του νερού στη θέση Μύλοι-Πηγάδια έως την κεντρική δεξαμενή της πόλης καθώς και παράλληλη διακλάδωση προς το τροφοδοτικό δίκτυο της δεξαμενής Ειρήνης.
  • Παράλληλα περιλαμβάνεται η κατασκευή του εσωτερικού τροφοδοτικού δικτύου ύδρευσης του κεντρικού τμήματος του μεταλλικού υδροφορέα Λουτρακίου (περιοχή Σκάρπα) στα τμήματα με παράλληλη όδευση προς το νέο εξωτερικό δίκτυο. 

Τα δίκτυα θα κατασκευαστούν από σωλήνες πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς με τα αντίστοιχα εξαρτήματα που απαιτούνται για τον έλεγχο και προστασία τους, καθώς και τη σύνδεσή τους με τους υφιστάμενους κλάδους του δικτύου στις παραπάνω θέσεις με τη χρήση κατάλληλων ειδικών εξαρτημάτων.

  • Η κατασκευή του νέου δικτύου θα πραγματοποιηθεί στο σύνολο της σε διανοιγμένο δημοτικό, αγροτικό και δασικό οδικό δίκτυο (δημοτική και δημόσια ιδιοκτησία). Το ισοδύναμο μήκος του δικτύου ανέρχεται σε 19.290 μέτρα, το δε συνολικό μήκος είναι 35.700 μέτρα καθώς το βασικό εξωτερικό δίκτυο αποτελείται από δίδυμο αγωγό.
  • Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα, η δημοσίευση της διακήρυξης του διαγωνισμού έχει ορισθεί για την 24η Ιανουαρίου 2022, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 12 Φεβρουαρίου 2022, η υπογραφή της σύμβασης στις 19 Μαΐου 2022 με διάρκεια υλοποίησης του έργου εντός 12 μηνών.
  • Προϋπολογισμός: 1.427.266,62 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ  από  Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών – Περιβάλλον και 72.733,38 € συμμετοχή από τον δικαιούχο φορέα (Συνολικός προϋπολογισμός 1,5 εκατ. €).