Κυ. Μάι 26th, 2024

Ναύπλιο: Ανοίγει η αυλαία του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Μέσα σε πολύ δύσκολους καιρούς καταφέραμε για μια ακόμα φορά να ανταποκριθούμε στο ιστορικό κάλεσμα του Φεστιβάλ και με την συνδρομή του καλλιτεχνικού του διευθυντή Γιάννη Βακαρέλη να το πλαισιώσουμε με μουσικούς παγκοσμίας αναγνωσιμότητας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ στην αίθουσα του βουλευτικού.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Ναυπλίου και πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης, αναφέρθηκε τόσο στην καλλιτεχνική αξία των Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, όσο και στην υψηλή ποιότητα του φεστιβάλ και την αναγνώρισή του ως ένα από τα καλλίτερα και μακροβιότερα Μουσικά Φεστιβάλ στην χώρα μας.

Η Αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει απόψε με την συναυλία του Cormac Kenevey Jazz Quartet στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στις 9 το βράδυ. 
Cormac Kenevey, τραγούδι και σύνθεση – Greg Felton, πιάνο – Damian Evans, μπάσο – Dominic Mullan, τύμπανα.

Σάββατο 29 Ιουνίου, στο Λιμάνι στις 9 το βράδυ η μπάντα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα μας ταξιδεύσει σε τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών .

Κυριακή 30 Ιουνίου, στο Λιμάνι στις 9 το βράδυ η χορωδία YALE Alumni Chorus και η Ορχήστρα Academica Αθηνών υπό την διεύθυνση του Jeffrey Douma, θα παρουσιάσει παραδοσιακά Αμερικανικά τραγούδια, Spirituals, Marshall Bartholomew (1885 – 1978) ‘Neath the Elms (ύμνος του πανεπιστημίου Yale), Jeffrey Douma Raise Your Voices Her, Christopher Theofanidis (1967) Rainbow Body και The Here and Now.

– Δευτέρα 1 Ιουλίου, στο Βουλευτικό στις 9 το βράδυ ρεσιτάλ πιάνου με τον Mícéal O’Rourke σε έργα Ludwig van Beethoven (1770-1827), Samuel Barber (1910 – 1981), John Field (1782 – 1837), Frédéric Chopin (1810-1849) και Modeste Mussorgsky (1839 – 1881).
– Τρίτη 2 Ιουλίου, στο Βουλευτικό στις 9 το βράδυ αφιέρωμα σε εξέχοντες Ελληνοκαναδούς, Καναδούς και Έλληνες συνθέτες.

Ακολουθούν ξεχωριστές μουσικές βραδιές μέχρι 5 Ιουλίου σε διάφορους χώρους της πόλης.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Σάββατο 29 Ιουνίου, 21:00
Φιλαρμονική ΔΟΠΠΑΤ για την έναρξη του Φεστιβάλ

Τρίτη 2 Ιουλίου, Βουλευτικό 20:00
Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο “ΣΥΜΦΩΝΙΑ” Ναυπλίου

Φωτο:STUDIO B&G

Πηγή:ert.gr