Σα. Φεβ 4th, 2023

Ναύπλιο: Διοργάνωσαν πάρτι βλασφημίας παραμονή των Χριστουγέννων – Η αφίσα απεικόνιζε τον Χριστό μακιγιαρισμένο με σκουλαρίκια

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια αφίσα που προσκαλούσε τον κόσμο σε πάρτι “βλασφημίας” παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου και που διοργάνωσε μπαρ στο Ναύπλιο.

Η αφίσα που επέλεξαν οι διοργανωτές του πάρτι δείχνει τον Χριστό μακιγιαρισμένο με σκουλαρίκια και το κείμενο που συνόδευε την εκδήλωση στα social media έγραφε: 
“Γιορτάζουμε τα 2019α γενέθλια του ανθρώπου που έφερε στον κόσμο το μήνυμα της αγάπης κ της αλληλεγγύης προς όλους με μια κλασική εορταστική εξεφτελιστική παρτάρα όπως κάθε χρόνο. Μουσικάρες για μας διαλέγει η Μαρωφυλλιά από τα παλιά 

Αμαρτωλοί του κόσμου ελάτε”

Για το συγκεκριμένο πάρτι ανάμεσα σε αυτούς που αντέδρασαν έντονα ήταν και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου π. Διονύσιος Ταμπάκης, ο οποίος είχε φραστική αντιπαράθεση με τους διοργανωτές.
Αν και το συγκεκριμένο μπαρ διακρίνεται για την πολύ καλή μουσική που επιλέγει και οι κριτικές του κόσμου που το επισκέπτεται είναι πολύ καλές, θέλουμε να ελπίζουμε πως η επιλογή της συγκεκριμένης αφίσας είναι προϊόν βιαστικής και χωρίς δεύτερη σκέψη επιλογής, ώστε να προσκαλέσουν – προκαλέσουν τη νεολαία σε ένα ανατρεπτικό event,… μόνο που προσέβαλαν με τον τρόπο που διάλεξαν, εκατομμύρια Ελλήνων Χριστιανών και πιστεύουμε πως το πάρτι θα είχε την ίδια επιτυχία και χωρίς την προκλητική αφίσα. Υπάρχει μια λεπτομέρεια που αύξησε τις αντιδράσεις και που πιθανόν οι δημιουργοί της παραποιημένη εικόνας του Χριστού να μην γνωρίζουν.Η εικόνα που επέλεξαν να διακωμωδήσουν θεωρείτε από τους ειδικούς η πιο πιστή αναπαράσταση του πραγματικού προσώπου του Χριστού και περιέχει πολύ μεγάλους συμβολισμούς αλλά και ταυτίζεται σε πάνω από 200 σημεία με την Σινδόνη του Τορίνο.

Πηγή: peloponnisosnews.gr

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr