Πε. Αυγ 18th, 2022

ΝΕΚΡΩΣΙΜΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΣΤΗΣ ΑΣΠΑΣΙΑΣ ΜΑΝΤΑΛΟΥ ΜΗΤΡΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΟΡΤΥΝΟΣ & ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Νεκρώσιμο Τρισάγιο επί του τάφου της αοιδίμου Ασπασίας Μαντάλου, μητρός του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, με ευκαιρία την παρελθούσα μνήμη της Αγίας Ασπασίας, μιαςεκ των τεσσαράκοντα γυναικών Μαρτύρων.

Μετά το πέρας του Τρισαγίου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο κ. Ιερεμία, ο οποίος με την εγνωσμένη αγάπη και τον πλούτο των συναισθημάτων του ήρθε με συνεργάτες του και τον Πρωτοσύγκελλο του Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβο Κανάκη να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της αοιδίμου μητρός του και αντάλλαξαν προσφωνήσεις με θέμα την μακαριστή ως και συλλυπητήριες ευχές.

Συμφώνησαν δε να εορτάσουν από κοινού την επέτειο της Εκλογής, της Χειροτονίας και της Ενθρονίσεως τους,καθώς αυτές πραγματοποιήθηκαν με μια μέρα διαφορά, αλλά και να εκδώσουν σε πολλά αντίτυπα το έργο του αγίου Γόρτυνος με τον τίτλο: «ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ», ώστε να διανεμηθεί στους πιστούς της Κορινθίας και της Γορτυνίας.      

Ας είναι αιωνία η μνήμη της!