Δε. Ιούν 17th, 2024

Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στην Βόρεια Εύβοια

Κοινοποίηση ειδήσεων

Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του ιδιωτικού ελικοπτέρου που έπεσε χτες στη θάλασσα στην περιοχή Αχλάδι Ευβοίας. Ο πιλότος εντοπίστηκε πριν από λίγο από το Λιμενικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.grάνδρες του Λιμενικού πραγματοποιούν την ανάσυρση από τη θάλασσα του άτυχου άνδρα, που εντοπίστηκε στα 52 μέτρα βάθος χωρίς τις αισθήσεις του και κατέληξε στη θάλασσα.

Ο χειριστής του ελικοπτέρου, Μιχάλης Λάμπος, ήταν 65 ετών συνταξιούχος της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκαταλέγεται στους πλέον έμπειρους πιλότους Πολεμικών ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

Οι ειδικοί αναζητούν τα πιθανά αίτια της πτώσης με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο του vertigo. Ο αεροναυπηγός, Φαίδων Καραϊωσηφίδης, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για το ελικόπτερο και τις δυνατότητές του, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει ελικόπτερο παντός καιρού, όλα τα εναέρια μέσα έχουν όρια, γιατί εξαρτώνται από την ταχύτητα του ανέμου ή την ορατότητα. Η διερεύνηση θα πρέπει να δει γιατί πάρθηκε η απόφαση να απογειωθεί».

Για το ενδεχόμενο να έπαθε vertigo ο πιλότος, τόνισε πως «ο καιρός είναι το κυρίαρχο σενάριο» και πρόσθεσε «έχουμε το ελικόπτερο, ότι πετάει μέσα σε απόλυτη έλλειψη ορατότητας σε αυτές τις συνθήκες δημιουργείται vertigo, η απώλεια χωρικού προσανατολισμού. Δεν είναι θέμα εμπειρίας εμφανίζεται ανεξάρτητα από την εμπειρία».

«Η διαφυγή από ένα ελικόπτερο που πέφτει στο νερό εάν δε συντριβεί και δεν διαλυθεί είναι δύσκολη, γιατί το ελικόπτερά βυθίζεται αμέσως σε αντίθεση περίπτωση με το αεροπλάνο που μπορεί  επιπλεύσει. Βυθίζεται αμέσως το ελικόπτερο γιατί τα βαρύτερα σημεία του είναι στην οροφή του ελικοπτέρου και αναποδογυρίζει και βυθίζεται. Είναι ερώτημα γιατί σήκωσε το ελικόπτερο ο πιλότος με αυτόν τον καιρό», κατέληξε.

Δείτε φωτογραφίες από την ανάσυρση του πιλότου: