Δε. Μαρ 4th, 2024

Νεμέα: Ημερίδα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας απέναντι στην κλιματική κρίση 

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ημερίδα με θέμα την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του αγροδασικού χώρου (αμπελοκαλλιέργεια, ελαιώνες, κτηνοτροφία, δάση) στους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής πραγματοποιείται στις 6 Δεκεμβρίου στην Νεμέα. Πρόκειται για την τρίτη εκδήλωση στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ResAlliance που αποσκοπεί στην δημιουργία ενός Μεσογειακού δικτύου ανταλλαγής και διάδοσης γνώσης και καλών πρακτικών ( LandNet ) με στόχο την βελτίωση της ανθεκτικότητας του τοπίου.

Το LandNet θα συνδέει ομάδες παραγωγών, επιστημόνων και  φορέων λήψης αποφάσεων σε 5 Μεσογειακές χώρες ( Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο), μέσω των  LandLabs, τοπικών εργαστηρίων ανταλλαγής γνώσεων με τη συμμετοχή των παραπάνω κατηγοριών αλλά και τυχόν ενδιαφερομένων. Στην Ελλάδα το LandLab επικεντρώνεται στην Πελοπόννησο.

Την ημερίδα διοργανώνουν το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, ενώ συνδιοργανωτές είναι η ΕΔΟΑΟ, η Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου καθώς και το ΔΙΕΚ Κορίνθου – Γ. Σ. Νεμέας – ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Οι εργασίες της ημερίδας θα διεξαχθούν στην   αίθουσα της Επαγγελματικής Σχολής Νεμέας του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ( βρίσκεται στις παρυφές της πόλης της Νεμέας), από τις 10:00  π.μ έως τις 13:40.