Δε. Ιούν 5th, 2023

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τελικά η Δημοτική Αρχή μας συνήθισε να πράττει και να ενεργεί με γνώμονα τη Ζημιά για το Δήμο μας και την απίστευτη καθυστέρηση στην υλοποίηση έργων.

► Αυτή τη φορά σειρά έχει η Ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού Αθικίων προϋπολογισμού 1.030.000€.

Ένα έργο, πολύπαθο και αυτό, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή λίγες ημέρες μετά τις δημοτικές εκλογές του Ιούνη 2019. Η έκπτωση 56,43% τότε, το αποτέλεσμα κατακυρώθηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή στις 30/12/2019 και όλως περιέργως, με αποκλειστική ευθύνη της, ακυρώθηκε και επαναδημοπρατήθηκε 15/6/2021 (δύο ολόκληρα χρόνια μετά).

Σήμερα η Οικονομική Επιτροπή κατακύρωσε το νέο αποτέλεσμα με έκπτωση 43,1% στο νέο ανάδοχο. Διαφορά έκπτωσης 13,33%, ήτοι Ζημιά για το Δήμο 134.633€.

► Ποιος φταίει για όλα αυτά που συμβαίνουν με τα έργα του Δήμου;

Πάντως όχι εμείς.

► Οι δημότες κρίνουν καθημερινά την απραξία και την μη ορθή οικονομική διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.

Μιλάμε για τέσσερα μέχρι τώρα έργα που ανατίθενται με οικονομική ζημιά για το Δήμο (Δημοτικό σχολείο Αρχαίας Κορίνθου 250.000€, Συντήρηση δημοτικών κτιρίων 142.000€, Ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγίου Γεωργίου 113.000€, Ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού Αθικίων 134.000€).

Βέβαια μέχρι σήμερα που πέρασαν 2 χρόνια με τη νέα Δημοτική Αρχή κανένα  κτιριακό έργο δεν έχουμε δει να κατασκευάζεται και αυτό λέει πολλά. Είναι σίγουρο ότι κανένα από τα πιο πάνω έργα δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής.

Επειδή τα έργα είναι αναγκαία, εμείς δεσμευόμαστε ότι θα τα ολοκληρώσουμε ως η επόμενη Δημοτική Αρχή.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
 ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ             

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr