Δε. Μαρ 4th, 2024

Ν. Ταγαράς: Η υπογραφή της σύμβασης αποτελεί μία θετικότατη εξέλιξη που θέτει το έργο σε τελική τροχιά υλοποίησης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Υπεγράφη χθες η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, συνολικού προϋπολογισμού 4.434.744,06 €.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη | ΕΣΠΑ 2014-2020.

Έχει ορίζοντα υλοποίησης έως τις 30-3-2023.

Αφορά τόσο στην αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Γ.Ν. Κορίνθου, όσο και στην αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού του εξοπλισμού.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Ν. Ταγαράς δήλωσε:

“Η υπογραφή της εν λόγω σύμβασης αποτελεί μία θετικότατη εξέλιξη που θέτει το έργο σε τελική τροχιά υλοποίησης. Το Γ.Ν. Κορίνθου θα αναβαθμιστεί και θα εκσυγχρονιστεί, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κόσμου της Κορινθίας ”

Δελτίο Τύπου Διοίκησης Νοσοκομείου Κορίνθου:

“Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στις 6 Ιουλίου 2022 υπογράφηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Παναγιώτη Νίκα και του Διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου κ.Γρηγόρη Καρπούζη η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του Γ.Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ» με συνολικό προϋπολογισμό 4.434.744,06€, γεγονός που σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του έργου.

Με την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης η διαδικασία εκτέλεσης του έργου μπαίνει στη τελική ευθεία και πλέον απομένουν λίγα ακόμη βήματα για την έναρξη της εκτέλεσης του.

Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την ευαρέσκεια μας για την ενίσχυση του Νοσοκομείου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη κ.Παναγιώτη Νίκα.

Αισθανόμαστε ακόμη την αδήριτη ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Βουλευτή του Νομού μας και Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαο Ταγαρά για το ανυπόκριτο και άμεσο ενδιαφέρον του ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες του έργου και να ευρισκόμαστε στην φάση έναρξης της υλοποίησης του.

Ίσως χωρίς την καθοριστική αυτή παρέμβαση του κ. Ταγαρά το έργο να μην είχε προχωρήσει.”