Σα. Μαρ 25th, 2023

Ξεκίνησαν οι προκαταρκτικές εργασίες ελέγχου καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ξεκίνησαν οι προκαταρκτικές εργασίες ελέγχου / καταπολέμησης των κουνουπιών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με πλήρη ανάπτυξη των προβλεπόμενων κλιμακίων.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η “Πελοπόννησος” Α.Ε. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, οι πιο πάνω διεργασίες, γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού συστήματος των Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, για την τριετία από το 2018 έως το 2020.

Στην ίδια ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα των συνεργείων, δημοσιοποιείται κάθε εβδομάδα στην διεύθυνση της ιστοσελίδας του φορέα υλοποίησης www.peloponnisosae.gr.

Στόχος του προγράμματος είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, με ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων μετάδοσης μολυσματικής νόσου και δευτερογενώς τη μείωση της όχλησης

Η ολοκληρωμένη καταπολέμηση των κουνουπιών, υλοποιείται σε θέσεις του φυσικού, αγροτικού, περιαστικού περιβάλλοντος, οι οποίες αποτελούν εν δυνάμει εστίες ανάπτυξης κουνουπιών και αποτελείται από μια σειρά επιμέρους στοχευμένων εργασιών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, περιλαμβάνονται δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης του ιού του Δυτικού Νείλου (ΔΝ), στο αστικό σύστημα οικισμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι για πληροφορίες σχετικές με τα κουνούπια και τους τρόπους προφύλαξης από αυτά ή για την αναφορά προβλημάτων, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται:

 Στη γραμμή εξυπηρέτησης κοινού χωρίς χρέωση: 80011 2444244

 Στην Πελοπόννησος Α.Ε. (τηλέφωνο 2710 557058 και φαξ 2710 557060

 Στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Kpelop@otenet.gr

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr