Δε. Μαρ 4th, 2024

Ξεκίνησε η διανομή αντισηπτικών στα σχολεία του Δήμου Κορινθίων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Από το 2ο Δημοτικό σχολείο, παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, ξεκίνησε η διανομή αντισηπτικών υγρών στις σχολικές μονάδες του δήμου. Στόχος είναι η πρόληψη  κατά της διασποράς της γρίπης και ο περιορισμός της μετάδοσης λοιμώξεων μέσα στους σχολικούς χώρους .

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από την Διευθύντρια του σχολείου για τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί τα οποία δεν είναι ανησυχητικά ούτε και καταδεικνύουν έξαρση του φαινομένου. Ωστόσο, δεδομένης της οδηγίας του Υπουργείου, μετά και την έγκριση διανομής που δόθηκε  πρόσφατα ,  έγινε η  προμήθεια των αντισηπτικώνκαι ξεκίνησε η διανομή τους την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου με την μέριμνα των δυο σχολικών επιτροπών, το παρόν στην έναρξη της διαδικασίας έδωσαν ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ.Μιχάλης Κλεπετσάνης και ο Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παναγιώτης Σακελλαράκης.

Επιπροσθέτως ,οι Διευθυντές των σχολείων έλαβαν οδηγίες για τον σχολαστικό καθαρισμό και την απολύμανση χώρων και αντικειμένων στις σχολικές μονάδες, σύμφωνα με την υπ’αριθμ. Πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.4133/ 23.01.2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

«Σήμερα γίνεται η παράδοση των αντισηπτικών από τις δυο σχολικές επιτροπές του δήμου όπως προβλέπεται από το Υπουργείο. Είναι αντισηπτικά για την πρόληψη των συμπτωμάτων της γρίπης και  παρ ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο όσο είχε παρουσιαστεί στην αρχή, τώρα είναι ευκαιρία να διδάξουμε τους μαθητές μας τις  διαδικασίες σωστής υγιεινής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Δήμαρχος.